Firma romaneasca, creatoarea programului de animatie FaceRig, primeste o finantare de 2 milioane dolari din SUA

FaceRig-primeste-finantare-de-la-americani.jpg

Holotech Studios SRL, dezvoltatorul programului de animatie in timp real FaceRig – care da voie oricui sa ia forma unui personaj digital -, a primit o finantare de 2 milioane de dolari de la un investitor america. Iata aici povestea creatorului de avatare, fondat o echipa de 6 romani.

Investitia venita din partea fondului de venturea capital SignalFire va fi folosita sa sustina eforturile de dezvoltare si vanzari a suitei FaceRig si cresterea liniei curente de produse, viitorul incluzand atat o solutie de tip SDK multiplatforma si un magazin electronic de avatare, ambele planuite pentru 2018. Compania de asemenea a deschis un birou in San Francisco ca sa sustina cresterea la nivel global.

Infiintata in 2013 in Bucuresti Holotech Studios este echipa din spatele unui software inovativ ce permite oricui sa se transforme instantaneu (prin intermediul analizei in timp real a expresiilor fetei) in personaje digitale fantastice, folosind dispozitive electronice uzuale, deja existente pe piata. Suita software FaceRig poate fi folosita atat in scop commercial cat si personal. Alte suite software se bazeaza pe simple suprapuneri de imagini 2D, in schimb ce FaceRig ofera avatare complexe, complet realizate in trei dimensiuni si captura de miscare ce se poate extinde dincolo de cap si fata, pana la umeri, brate si chiar intreg corpul.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.