Peste 1.400 de angajati din administratia publica vor fi instruiti in lupta anticoruptie

curs-manager-proiect-fonduri-structurale.jpg

Angajati din structurile MAI si din alte institutii publice vor fi instruiti in urmatorii patru ani in prevenirea si combaterea coruptiei in administratia publica, inclusiv in ceea ce priveste achizitiile si gestionarea proiectelor cu finantare europeana, a anuntat joi Catalin Ionita, directorul general al Directiei Generale Anticoruptie.

Astfel, 1.475 de persoane vor fi instruite in cadrul proiectului cu finantare europeana “Mecanisme eficiente pentru prevenirea si combaterea coruptiei in administratia publica, inclusiv in achizitiile publice si gestionarea proiectelor cu finantare europeana”. Acestia vor fi pusi la curent cu toate modificarile legislative si cu bunele practici care sunt dezvoltate la nivelul tuturor institutiilor partenere.

“Proiectul se va axa pe trei module, primul avand 12 sesiuni de instruire pentru 300 de persoane. Modul doi va avea 37 de sesiuni pentru 555 de lucratori din cadrul MAI, dar si alte persoane din structurile partenere, iar modul trei va fi format din cinci sesiuni de formare pentru 200 de lucratori cu competente in domeniul investigarii si cercetarii faptelor de coruptie, inclusiv a infractiunilor privind interesele financiare ale UE”, a spus Ionita, care a adaugat ca asteapta de la beneficiari sa nu mai invoce necunoasterea detaliilor tehnice si a procedurilor in domeniul achizitiilor publice.

Proiectul DGA, finantat cu fonduri pentru securitate interna, a inceput in luna mai a acestui an. Bugetul este de aproximativ 3,6 milioane lei fara TVA, contributia DGA fiind de 25% iar restul finantare externa din partea UE.

Obiectivul principal al proiectului este de dezvoltare a relatiilor interinstitutionale pentru eficientizarea activitatilor privind combaterea coruptiei in administratia publica.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.