Firmele vor fi scutite de impozitul pe profitul reinvestit in echipamente

bani-bani-300x180.jpg

baniArticolul 192 din Codul fiscal, intitulat “Scutirea de impozit a profitului reinvestit“, va fi schimbat, potrivit OUG nr. 19/2014, care modifica Codul fiscal. Ordonanta a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 308 din data de vineri, 25 aprilie, dar se va aplica de la 1 iulie 2014.

Astfel, profitul investit in productia si/sau achizitia de echipamente tehnologice va fi scutit de impozit, intre 1 iulie 2014 si 31 decembrie 2016 inclusiv, conform noului act normativ.

Echipamentele tehnologice pentru care nu se va platit impozitul pe profit vor fi masinile, utilajele si instalatiile de lucru prevazute in subgrupa 2.1 din Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, folosite in scopul desfasurarii activitatii, se mentioneaza in OUG nr 19/2014.

Pentru echipamentele tehnologice prevazute care se realizeaza pe parcursul mai multor ani consecutivi, facilitatea se acorda pentru investitiile puse in functiune partial in anul respectiv, in baza unor situatii partiale de lucrari“, se mai scrie in OUG nr 19/2014.

Mai multe detalii: Avocatnet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.