Mecanism de protectie civila a Uniunii – Exercitii ale mecanismului de protectie civila 2014

calcule_ochelari.jpg

Prezenta cerere de propuneri are ca scop sprijinirea exercitiilor de simulare a situatiilor si conditiilor de urgente majore (din cauza unui dezastru, naturale sau provocate de om).

Status: INACTIV
Depunere pana la: 25.06.2014
Buget total: 6.000.000 euro

Obiectivul general: imbunatatirea pregatirii protectiei civile si a raspunsului la toate tipurile de dezastre, inclusiv poluarea marina, chimice, urgentele biologice, nucleare, ca si catastrofele si dezastrele combinate care afecteaza simultan un numar de tari (in interiorul sau in afara statelor participante la acest mecanism) asigurand un mediu test pentru conceptele si procedurile existente si/sau ale noului mecanism si o oportunitate de invatare pentru toti actorii implicati in operatiunile de ajutorare ale protectiei civile in cadrul mecanismului de protectie civila.

Autoritatile publice locale si judetene sunt eligibile.

calcule_ochelariCel putin trei tari diferite trebuie sa se implice in proiect.

Solicitantii trebuie sa prezinte documente care sa arate ca au avertizat autoritatea nationala in scris, inainte de a prezenta propunerea Comisiei. Acest lucru nu se aplica in cazul organizatiilor internationale.

Pentru prima data, proiectele de prevenire si pregatire pot fi finantate prin doua instrumente/ posturi bugetare separate.

Exercitiile finantate prin postul bugetar 23 03 01 01 ar trebui sa implice cel putin doua state participante, altele decat statul care organizeaza si gazduieste exercitiul, angajandu-se sa trimita echipe de interventie, module de protectie civila si/sau echipe de sprijin si asistenta tehnica prin ERCC (Emergency Response Coordination Centre).

Exercitiile finantate prin postul bugetar 23 03 01 02 ar trebui sa implice cel putin o tara din politica europeana de vecinatate sau o tara din procesul de extindere care nu participa la mecanism si cel putin o tara suplimentara (tari terte eligibile sau state participante), alaturi de statul participant care este coordonatorul. Scopul acestor exercitii va fi de a maximiza schimbul de cunostinte si de experienta cu privire la mecanismul UE si tarile terte.

Actiuni finantate:

  • Exercitiu de simulare (TTX) prin punerea managerilor in situatii de criza reale in vederea folosirii planurilor si procedurilor existente pentru a lua decizii in functie de un scenariu propus;
  • Exercitiu Post de comanda/Comandamente (CPX): punerea structurilor de comanda intr-o situatie reala, solicitand desfasurarea unei echipe EUCP (protectie civila a UE) si, eventual, a personalului cheie al activelor operationale si a personalului si instrumentelor de comanda si comunicare;
  • Exercitiu la Scara Larga (FSX) reproduce una sau mai multe etape ale unei situatii de urgenta cu angajamentul tuturor organismelor publice si autoritatilor care ar fi implicate intr-o situatie reala.

Durata proiectelor: pana la 24 luni.

Activitatile trebuie sa inceapa intre 01/01/2015 si 30/06/2015.

Bugetul total este de 6.000.000 € si este impartit dupa tipul de parteneri: 4.000.000 € pentru proiecte care implica state participante la Mecanism si 2.000.000 € pentru proiecte care implica tari ale politicii de vecinatate sau in procesul de aderare si nu fac parte din Mecanism.

Data limita de depunere a aplicatiilor: 25 iunie 2014.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

Website-ul programului

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: UNCJR

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.