Florin Ilia, SIVECO: Subventiile agricole nu vor intarzia din cauza softurilor in 2017

agriculture.jpg

„In 2016, platile pe suprafata au intarziat pentru ca implementarea sistemului a inceput tarziu, iar de acum incolo nu vor mai exista astfel de probleme, a declarat Florin Ilia, directorul general al companiei SIVECO – dezvoltatorul platformei informatice a APIA.

In Romania, de la opt scheme pe care se acordau plati in vechea formula s-a ajuns la 84 de scheme prin noua Politica Agricola Comuna. In conditiile acestea, si sistemul informatic – impus in mod obligatoriu de Uniunea Europeana – trebuia refacut, s-a refacut in toate tarile membre. Or, aceasta schimbare trebuia demarata din vreme, de la sfarsitul anului 2014. In realitate, din anumite motive, ea a inceput abia in septembrie 2015. Noi nu zicem ca intarzierea a fost de un an, pentru ca in acel timp poate s-au clarificat anumite lucruri, dar totusi intarzierea a fost uriasa. Acuma, daca trenul pleaca din gara Lehliu spre Bucuresti si ajunge la destinatie cu doar o ora intarziere, asta deja e mai bine – exact asta s-a intamplat si cu sistemul informatic”, a spus Florin Ilia.

El a precizat ca „puteam sa ne prevalam de faptul ca s-a inceput tarziu si sa spunem ca sistemul a inceput in septembrie 2015, trebuia incheiat intr-un an, asa ca vi-l livram in septembrie 2016… Dar n-am facut asta, am lasat de la noi, am pus de la noi si am reusit sa obtinem acest rezultat”.

„In raportul de la un an de guvernare, Cabinetul Ciolos s-a referit si la acest sistem, in sensul ca functionarii APIA si dezvoltatorii software au reusit sa faca sistemul doar in cateva luni – asta e cheia a tot ce s-a intamplat”, a mai spus oficialul.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top