INTERVIU Florin Jianu: Start-Up Nation trebuie sa fie un program de antreprenoriat. Calitatea si consistenta planului de afaceri ar trebui sa fie obiectivul primordial.

florin-jianu-436x291.jpg

Initiatorul programului Start-up Nation Romania, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Florin Jianu, are o experienta in domeniul antreprenorial de peste 12 ani activând in consultanta, management si publicitate. Pe de alta parte, activitatea la nivelul non-guvernamental a vizat reprezentarea mediului de afaceri de tineret la cel mai inalt nivel, fiind presedintele Uniunii Europene a Tinerilor intreprinzatori – JEUNE, organizatie care reprezinta peste 400.000 de tineri antreprenori la nivel european. Aceasta este cea mai inalta functie detinuta de un român in organizatiile de reprezentare a mediului de afaceri.

In calitate de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, la doar o saptamâna de la preluarea mandatului a infiintat prin ordin de ministru Comitetul Consultativ pentru Antreprenoriat, organism cu rol consultativ ce are ca scop consolidarea parteneriatului cu mediul privat si aprobarea programelor si masurilor de stimulare a mediului de afaceri din România. Initiativele in curs de implementare vizeaza programul “Start-up nation Romania” si Legea preventiei.

Finantare.ro: Sunteti multumit de actuala asezare Start-Up Nation?

Florin Jianu: Nu as putea sa ma declar multumit sau nemultumit cata vreme nu exista normele finale. Au fost foarte multe discutii si este adevarat ca as fi fost mult mai fericit daca discutiile se realizau intr-un mod mai eficient. De la eveniment la eveniment, prezentarea conditiilor programului s-au schimbat, ceea ce a dus la o oarecare confuzie in randul potentialelor beneficiari. Programul ar trebui sa-si propuna obiective clare si ar trebui punctate cifre de afaceri provizorii in cadrul planurilor de afaceri. Start-Up Nation trebuie sa fie un program de antreprenoriat, si atunci calitatea si consistenta planului de afaceri ar trebui sa fie obiectivul primordial.

Finantare.ro: Ce sfat a-ti da intreprinzatorilor care vor sa aplice la Start-up Nation?

Florin Jianu: Sa-si faca firma, sa aplice, sa aiba exercitiul finantarii, sa vina cu idei de afaceri bune, solide si de viitor.

Finantare.ro: Regretati ca a-ti iesit din Guvern? Acolo unde a-ti fi putut face mai multe pentru antreprenorii din Romania.

Florian Jianu: Regret ca nu am avut posibilitatea sa duc la capat tot ceea ce mi-am propus si daca e sa am un regret, acest regret este relativ la mediul de afaceri. Un om care isi cunoaste mediul de afaceri, cu siguranta ar avea o eficienta ridicata.

Finantare.ro: Aveti posibilitatea de a transmite cititorilor Finantare.ro un mesaj.

Florin Jianu: Finantare.ro este o publicatie online la care se raporteaza foarte multi consultanti si intreprinzatori ce doresc sa-si ia informatii, iar prin intermediul d-voastra cred ca ar trebui sa punem mai multa presiune in ceea ce priveste lansarea fondurilor europene. O posibilitatea pe care nu trebuie sa o ratam.

Doriti sa va instruiti cu privire la mecanismul de finantare si intocmirea dosarului pentru accesarea celor 200.000 de lei?

Va invitam sa participati la cursul organizat in perioada 21 – 23 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.