Iulia Samoila: AFIR – „Cite bordeie, atatea obiceie”

iuliasamoila.jpg

,,Zic sa dam startul ghidului de lucru cu AFIR! Azi cateva exemple adunate de mine, de-a lungul timpului, exprimate din punctul meu de vedere!

De retinut ar fi: Stiu ca sunt si experti care citesc acest blog, unii sa vada ce mai zice si asta, altii ca vor sa vada cum gandim, altii din curiozitate, altii pentru ca sunt de acord cu ce spun, doar ca ei au o fisa a postului, eu nu o am. Asadar, as vrea sa stabilesc de la bun inceput ca genul asta de articole are drept scop prezentarea modalitatii de lucru cu diferite OJ/CR-uri din tara si nu acela de a aduce jigniri, discriminari sau alte asemenea! Scopul este acela de a impartasi, noi consultantii, modul de lucru de la noi de acasa, sau din locurile vizitate de noi! Pe de alta parte, cred ca prinde bine si expertilor/personalului AFIR, prin prisma „‘curtea vecinului”.

Fiecare SM aferenta PNDR, are un Ghid al Solicitantului/Fisa de verificare a cererii de finantare, Manuale de achizitii, plati! Intr-o realitate perfecta ar trebui ca toate proiectele sa fie verificate in functie de aceste documente, intr-un mod unitar, fara variatii de la o zona la alta, fara interpretari! Doar ca in practica de zi cu zi, modalitatea aceasta variaza de la un judet la altul, sau si mai mult de la un expert la altul, in cadrul aceleasi structuri, si avem in prezent fise de verificare a proiectelor reinterpretate!:))

Azi despre OJ Neamt (pentru ca pe acolo am depus multe proiecte) si OJ Vrancea (ultimul intrat in portofoliu). Repet! – Este pur si simplu o analiza, fara atacuri, pur si simplu obiectiv!”

Mai multe detalii pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.