FNGCIMM anunta lansarea Programului “Prima Casa” 2018, cu un plafon de doua miliarde de lei

prima-casa.jpg

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunta lansarea Programului “Prima Casa” 2018, ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finantelor Publice, a acordului de distribuire pentru plafonul de doua miliarde de lei.

Potrivit unui comunicat al FNGCIMM, in acest an, alocarea plafonului total intre finantatorii participanti la program a fost realizata cu aplicarea criteriilor si procedurii de evaluare a activitatii desfasurate de finantatori in anul 2017, in functie de ponderea garantiilor acordate de fiecare finantator in totalul garantiilor existente in cadrul programului in anul precedent.

Se asigura, astfel, implementarea unui criteriu calitativ, de optimizare a procesului de accesare a programului de catre beneficiari, se subliniaza in comunicat.

“De-a lungul celor zece ani de derulare, Programul ‘Prima Casa’ a fost adaptat gradual la tendintele pietei si la nevoile consumatorilor, dovedindu-se astfel unul dintre cele mai de succes programe guvernamentale. Dintr-o perspectiva sociala, Programul ‘Prima Casa’ a extins accesul la creditul ipotecar catre segmentul persoanelor tinere, cu varste pana in 35 de ani, cu efect direct in crearea unei premise de stabilitate pentru tanara generatie. Pentru a veni in intampinarea beneficiarilor, FNGCIMM a demarat in cursul anului trecut implementarea unor proiecte destinate simplificarii procesului de analiza si facilitarii accesului la informatii direct din site-ul institutiei”, a declarat Alexandru Petrescu, director general al FNGCIMM.

Programul “Prima Casa” 2018 va fi derulat prin intermediul a 15 banci finantatoare: Bancpost, Banca Comerciala Romana, BRD – Groupe Societe Generale, CEC Bank, Credit Agricole Bank Romania, Garanti Bank, ING Bank, Leumi Bank Romania, Marfin Bank, OTP Bank Romania, Piraeus Bank, Raifeissen Bank, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Unicredit Bank.

Potrivit sursei citate, noua strategie de alocare a plafoanelor se aliniaza cu reducerea graduala a interventiei statului in procesul de creditare ipotecara prin garantare, anuntata prin strategia Programului “Prima Casa” 2017 – 2020, in contextul dezvoltarii pietei creditului ipotecar si al cresterii accesului populatiei la produsele standard ale bancilor.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.