Fond de investitii de 50 de milioane euro pentru startup-uri fondate de femei

femei-antreprenor.jpg

Un nou fond de investitii de tip venture capital cu un buget de 50 de milioane de euro cauta sa finanteze firme IT fondate de femei. Ce conditii trebuie sa indeplineasca startup-urile.

RED Capital Partners este un nou fond de investitii de tip VC cu sediul la Madrid si Tel Aviv, ce cauta zece startup-uri care numara printre fondatori si femei, pentru a oferi finantari de pana la 10 milioane de euro. Firmele trebuie sa dezvolte proiecte din domenii precum agtech, foodtech, inteligenta artificiala, cyber technology si sanatate, scrie eu-startups.com.

Anul trecut, doar 11% dintre startup-urile fondate de femei, la nivel european, au primit investitii din partea fondurilor VC, potrivit PitchBook . Acest lucru ar fi cauzat de prejudecatile pe care le-ar avea investitorii legat de afacerile fondate de femei in domenii netradiotionale si de faptul ca atunci cand fondatoarele isi prezinta startup-urile in fata investitorilor au tendinta de a fi mai conservatoare in ceea ce priveste prdictiile de business, mai noteaza publicatia.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.