Fondul Social European, din care este alimentat POSDRU, nu mai are bani

ban7.jpg

POSDRU (3,5 mld. euro fara cofinantare nationala) este oprit de la finantare din luna august. Dar chiar si daca nu ar fi fost oprit, la bugetul UE nu ar mai fi fost bani pentru ca el sa fie finantat. Intr-o atare situatie se ridica o intrebare: este singura Romania de vina ca nu atrage fonduri UE sau situatia grava din Uniune accentueaza problemele?

Vasile Puscas, fost negociator-sef al Romaniei cu Uniunea Europeana, fost ministru al integrarii, este critic fata de o astfel de ipoteza care isi face loc din ce in ce mai mult in spatiul public: “Dimpotriva – spune el – Comisia Europeana ne-a dat atatea avertismente si amanari cat altora nu a dat. Piedicile sunt puse de noi la noi acasa. Ce este de facut? Sunt lucrurile prezentate in avertismentele Comisiei. Sa indrepti pe termen scurt ceea ce poti sa faci astfel incat proiectele in derulare sa poata sa mearga inainte. Problema este cu implementarea. Contractele s-au facut“.

Comisia Europeana a notificat sapta­ma­na trecuta Guvernului roman intrarea in pro­cedura de presuspendare a majoritatii axelor prioritare ale programelor ope­ra­tionale sectoriale Transporturi (4,5 mld. euro), Cresterea Competitivitatii Eco­no­mi­ce (2,5 mld. euro) si POR – Programul Ope­rational Regional (3,5 mld. euro) – 10,5 mld. euro in total.

Mai multe detalii: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.