Fonduri europene 2019: Max. 600.000 Euro – Max. 1,5 milioane Euro pentru SRL, PFA și alte firme ce produc sucuri, gem, cidru, țuică

Fonduri-Europene-2.jpg

Firmele românești, de la microîntreprinderi până la cele mari, organizate ca SRL, PFA și în alte forme, pot obține, în 2019, noi fonduri europene cu limite maxime de la 600.000 de euro până la 1,5 milioane de euro, pentru afaceri cu procesarea fructelor. Sucuri naturale, gemuri, băuturi alcoolice slabe, ca cidrul, sau tari, precum țuica românească, vor putea fi produse cu banii europeni din submăsura 4.2a, pentru care statul tocmai a publicat Ghidul solicitantului pe anul 2019.

Zilele acestea, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), din subordinea Ministerului Agriculturii, a emis Ghidul solicitantului pentru un apel de proiecte în submăsura 4.2a – Investiţii în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol, din cadrul Programului Național pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Proiectele și celelalte documnete necesare sunt publicate pe site-ul AFIR la secțiunea sumbasura 4.2a. AFIR va anunța perioada de depunere a proiectelor. Depunerea se va face online pe același site.

Pentru proiectele câștigătoare, firmele românești din domeniul procesării fructelor, în funcție de mărimea afacerilor, pot obține fonduri europene, în procent de maximum 40% sau maximum 50% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile din proiect. Restul banilor, plus cheltuielile ne-eligibile trebuie asigurate de antreprenori.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.