Romania-Serbia: 176 de propuneri de proiecte au fost depuse in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte al Programului

romania-serbia-300x225-300x225.jpg

Cel de-al doilea apel de proiecte al Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia a fost lansat oficial pe 27 noiembrie 2017.

Cu un buget de aproximativ 20 de milioane de euro, apelul a avut, ca termen-limita pentru depunerea proiectelor, data de 24 aprilie 2018, ora 16.00.

In cadrul acestui apel, vor putea fi finantate proiecte pe 4 axe prioritare, in domeniile:

  • promovarea ocuparii fortei de munca si serviciilor pentru o crestere favorabila incluziunii – 6.737.774 de euro
  • protectia mediului si managementului riscurilor – 9.813.050 de euro
  • mobilitate si accesibilitate sustenabile – 2.007.553 de euro
  • atractivitate pentru turism sustenabil – 1.717.943 de euro

Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia continua finantarea proiectelor de cooperare transfrontaliera in zona de granita romano-sarba pentru perioada de programare 2014-2020, prin intermediul Instrumentului de Asistenta pentru Preaderare (IPA II), cu sprijinul Uniunii Europene si al guvernelor celor doua state.

Aria eligibila a Programului este constituita din judetele Timis, Caras Severin si Mehedinti (din Romania) si districtele Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski, Podunavski (din Republica Serbia).

Romania indeplineste rolul de Autoritate de Management, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Autoritatea Nationala fiind stabilita in cadrul Ministerului Integrarii Europene din Republica Serbia, iar Secretariatul Comun este organizat la Timisoara, in cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Timisoara. Auditul la nivelul Programului este realizat de catre Autoritatea de Audit de pe langa Curtea de Conturi din Romania.

Toti cei interesati de cooperarea transfrontaliera romano-sarba in cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia pot obtine mai multe informatii accesand sectiunea 2014-2020 din cadrul site-ului www.romania-serbia.net.

Sursa; MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.