Fonduri europene: Până la 110.000 Euro fiecare, pentru firme IT de educație

fonduri-educatie.jpg

Firmele mici și mijlocii (IMM) din România și Republica Moldova, care dezvoltă tehnologii în domeniul educației (edtech), se pot înscrie la un accelerator de afaceri european pentru a putea obține finanțări nerambursabile de până la 110.000 de euro fiecare. Înscrierile la IMPACT EdTech se fac până pe 3 septembrie 2020, ora 13.00 CEST, adică 14.00, ora României.

Acceleratorul de afaceri are disponibil un buget total de 1,3 milioane de euro, din care va finanța 12 firme cu cel mult 110.000 de euro fiecare, fără să le oprească părți sociale. Finanțarea se va acorda în urma unui program de 5 luni de sesiuni de mentorat și training pentru dezvoltarea ideii de business și a produsului.

La selecție pot aplica firme mici și mijlocii (IMM) și startup-uri din cele 27 de state membre UE, inclusiv România, precum și din țările asociate programului Horizon 2020, între care se numără și Republica Moldova.

Se caută echipe care dezvoltă tehnologii în domeniul educației, în principal pentru continuitatea proceselor de școlarizare pe perioada măsurilor de limitare a pandemiei coronavirus COVID-19.

IMPACT EdTech deschisese anterior un program de accelerare și incubare de business până pe 30 iunie, despre care am mai scris pe StartupCafe.ro. Apoi, însă, în contextul crizei COVID-19, a lansat acest noul apel de înscrieri, extraordinar, pentru startup-urile și IMM-urile ce vin cu soluții tehnologice care răspund la provocări legate de situația determinată de coronavirus în domeniul educației… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.