Fonduri europene pentru pescarii din Delta Dunarii

delta_dunarii.jpg

delta_dunariiSecretarul de stat Achim Irimescu s-a intalnit cu directorul general DG MARE, Lowri Evans, prilej cu care au fost dezbatute o serie de aspecte legate de actuala perioada de programare, absorbtia fondurilor si pregatirea viitoarei perioade de programare privind Fondul European pentru Pescuit.

Delegatia romana a prezentat stadiul actual al implementarii Programului Operational Pescuit, nivelul platilor si al angajamentelor si a anuntat intentia de a deschide o noua sesiune de primire a proiectelor pentru masurile 2.1, 2.2. si 3.3, precum si faptul ca a organizat recent intalniri cu beneficiarii pentru a identifica problemele intampinate in absorbtia fondurilor europene.

Serviciile tehnice ale DG MARE si cele ale AM POP au identificat potentiale masuri de sprijin a pescarilor din Delta Dunarii. Din discutie a reiesit ca propunerea referitoare la acordarea de prime pentru pescari in vederea schimbarii destinatiei ambarcatiunilor de pescuit nu ridica probleme si ar putea fi implementata in scurt timp. Termenul estimat pentru lansarea sesiunii de primire cereri de finantare este 31 octombrie.

Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.