Fonduri europene pentru reabilitarea infrastructurii turistice din judetul Mehedinti

turisti_japonezi.jpg

turisti_japoneziConsiliul Judetean Mehedinti a obtinut 1,7 milioane de euro de la Uniunea Europeana pentru finantarea unor lucrari de modernizare a arterelor de circulatie de interes turistic situate in regiunea riverana Dunarii si zona montana a judetului.

Fondurile obtinute vor fi utilizate pentru reabilitarea drumurilor care fac legatura intre sudul si nordul judetului. “Constituie o prioritate pentru noi dezvoltarea turistica a localitatilor cu potential turistic deosebit. in scopul atragerii de investitori si turisti ne-am propus sa dezvoltam economia judetului si sa asiguram bunastare cetatenilor din localitatile aflate pe trasee turistice cu sute de monumente naturale si istorice”, a precizat Adrian Duicu, presedintele CJ Mehedinti.

Seful CJ Mehedinti a aratat ca numai in partea muntoasa a judetului se afla aproximativ 80 de biserici din lemn, unele datand din secolul al XIX-lea, si aproape 200 de pesteri, obiective foarte atractive pentru iubitorii de natura si turism.

Duicu a mai spus ca fondul banesc alocat a fost accesat prin promovarea unui proiect comun cu o unitate administrativ-publica din Republica Serbia.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.