Fonduri mai putine pentru Prima Casa. Sfaturi de la specialisti

prima-casa.jpg

Vesti rele pentru cine vrea sa cumpere locuinta anul acesta cu ajutorul programului guvernamental Prima Casa. Statul da cu jumatate de miliard de lei mai putin pentru garantarea imprumuturilor, asa ca amatorii trebuie sa aiba dosarele bine pregatite, ca sa fie siguri ca bancile le analizeaza in timp util, inainte sa se termine fondurile.

Scaderea fondurilor de la programul Prima Casa ingrijoreaza pe multi. Aproape doua treimi dintre locuintele noi cumparate anul trecut au fost finantate printr-un asemenea imprumut.

“Este mult mai de ajutor pentru noi, tinerii, dar acum totul depinde de stat, ei ne repartizeaza fondurile ca sa putem sa beneficiem de acest program”, spune un tanar.

Specialistii cred ca suma alocata anul acesta nu ajunge pentru toti cei care vor sa cumpere casa prin credit garantat de stat. Fondurile asigura doar 20 de mii de locuinte, cu cinci mii mai putine decat anul trecut, asa ca lupta va fi dura.

„Noi estimam ca la inceputul anului vor fi destul de multe cereri care se adreseaza programului Prima Casa si din acest motiv, recomandam clientilor ca din acest moment sa inceapa demersurile pentru obtinerea finantarii respective, pentru depunerea dosarului”, spune Bogdan Ivan, dezvoltator imobiliar.

Bucuria celor care vor primi un credit Prima Casa va fi insa umbrita de cresterile de preturi care apar de regula pe piata imobiliara.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.