Proiecte cu finantare europeana de peste 300 milioane lei, semnate de Consiliul Judetean Mures in 2017

fonduri-europene.jpg

Consiliul Judetean Mures a depus, in 2017, sase proiecte pentru obtinerea de fonduri comunitare si a semnat contracte de finantare europeana in valoare de peste 300 milioane lei, a declarat presedintele institutiei, Peter Ferenc.

“Consiliul Judetean Mures a facut eforturi pentru a demara cat mai multe proiecte cu finantare europeana. in 2017 institutia judeteana a depus proiecte si a semnat contracte de finantare europeana in valoare de peste 300 milioane lei. in total au fost depuse 6 proiecte si s-au semnat doua contracte pentru reabilitarea Palatului Culturii si pentru reabilitarea Muzeului de stiintele Naturii Targu Mures. Dintre proiectele depuse cele mai importante sunt cele doua proiecte de drumuri privind reabilitarea DJ Agnita-Sighisoara si a DJ Ungheni-Tarnaveni. Valoarea acestora este de aproape 200 milioane de lei, iar contractele urmeaza a fi semnate la inceputul anului viitor conform anuntului primit din partea ADR Centru“, a precizat Peter Ferenc.

Presedintele CJ Mures a precizat ca institutia are in administrare peste 700 de kilometri de drumuri judetene, in acest an s-au realizat lucrari de covoare asfaltice pe o portiune de 45,5 km in valoare totala de 7,6 milioane lei, iar pentru lucrari de intretinere prin plombari au fost incheiate 10 contracte subsecvente, in valoare totala de 1,4 milioane lei.

In ce priveste Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL), Peter Ferenc a spus ca CJ Mures a castigat finantare pentru patru proiecte, respectiv pentru realizarea de imbracaminte usoara rutiera pentru drumurile judetene Bahnea-Cund-limita cu judetul Sibiu si Mureni-Archita-limita cu judetul Harghita, pentru largirea drumului judetean Breaza-Voivodeni-Glodeni si pentru reabilitarea drumului judetean Ludus-Sarmas-limita cu judetul Bistrita-Nasaud.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top