Fonduri pentru firme 2017: LISTA domeniilor in care se vor putea lua 55.000 Euro de la stat, in programul Comert

bani-716x300.jpg

Firmele mici si mijlocii (IMM) din toata tara, cu vechime de cel putin un an, vor putea obtine fonduri nerabursabile de maximum 250.000 de lei (circa 55.000 euro) de la stat, pentru o serie intreaga de activitati CAEN, in programul Comert 2017, conform celor mai recente proiecte, emise marti, 1 august, de Ministerul pentru Mediul de Afaceri. Anterior, ministerul anuntase ca programul Comert 2017 va fi lansat pe data 16 august.

Prin Programul de dezvoltare a activitatilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piata, beneficiarii eligibili vor primi un ajutor financiar nerambursabil de maximum 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (fara TVA), dar nu mai mult de 250.000 lei pentru fiecare beneficiar.

Aceasta inseamna ca la final beneficiarul va trebui sa suporte restul de minimum 10% din valoarea investitiei eligibile, plus intreaga TVA (deductibila pentru firmele cu cod de TVA).

Partea de ajutor nerambursabil, de maximum 250.000 de lei va fi decontata de stat dupa ce antreprenorul efecteaza cheltuielile din resursele sale. ”Decontarea se face intr-o singura tranşa pentru toate activitatile pentru care s-a facut dovada achitarii integrale a acestora” – prevede proiectul de procedura emis pe 1 august de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Statul NU va plati ajutorul financiar nerambursabil partial sau in avans.

Bugetul total estimativ alocat schemei de minimis pentru perioada de implementare 2017-2020 este de 199.796.000 lei. Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul 2017 este de 49.949.000 lei.

Prin implementarea programului in perioada 2017-2020 Guvernul estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de maxim 800 de beneficiari, din care 200 de beneficiari in anul 2017.

Potrivit reprezentantilor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, programul Comert se va lasa pe data de 16 august 2017. Antreprenorii interesati vor putea depune cererile de finantare si planurile de investitii in program intr-o aplicatie elctronica ce se va deschide pe site-ul Directiei de Antreprenoriat si Programe pentru IMM (DAPIMM) din subordinea ministerului, aippimm.ro.

Schema de minimis se aplica pe intreg teritoriul Romaniei, in toate cele 8 regiuni de dezvoltare, inclusiv in Bucuresti si judetul Ilfov, conform celei mai recente variante a proiectului de procedura de implementare a programului.

Descarca de AICI proiectul de procedura, modelul de plan de investitii si celelalt documente necesare in programul Comert 2017.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.