Fonduri pentru firme 2020: Max. 94.000 Euro sau 52.000 Euro în programele Microindustrializare și Comerț

lei.jpg

Firmele mici și mijlocii din România, inclusiv din București și județul Ilfov, vor putea obține fonduri nerambursabile de la stat, de până la 450.000 de lei (aproape 94.000 euro) fiecare în programul Microindustrializare 2020, sau până la 250.000 de lei (52.000 de euro) fiecare în programul Comerț 2020, în anumite condiții. Mașini, echipamente, magazine online, site-uri de prezentare, spații comerciale și altele- se vor putea achiziționa o serie întreagă de bunuri și servicii pentru afaceri.

Propunerile oficiale de proceduri, scoase în dezbatere de Ministerul Economiei, prevăd semnarea contractelor de finanțare de la 31 iulie 2020. Aceasta însemană că sesiunile de înscriere electronică pe site-ul ministerului vor trebui să înceapă probabil în prima jumătate a anului.

Programul Microindustrializare 2020: Cei 450.000 de lei pentru echipamente, site-uri, softuri

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2020 este de 65.000.000 lei. Din acești bani se vor acorda firmelor câștigătoare ajutoare financiare nerambursabile de maximum 450.000 de lei, fiecare, în baza unor planuri de afaceri.

Finanțarea de la stat va avea o intensitate de maximum 90%. Aceasta înseamnă că firma beneficiară va trebui să suporte minimum 10% din valoarea investiției eligibile, plus TVA. De asemenea, firma va trebui să plătească investiția întreagă și să aștepte apoi să-ș primeacă de la stat ajutorul de minimis de maximum 450.000 de lei.

Cei care nu au bani pot apela la componenta de credit de la bănci partenere în program.Termenul limită de semnare a contractelor de finanțare care se implementează fără componentă de credit este 31 iulie 2020. Termenul limită de semnare a contractelor de finanțare care se implementează cu componentă de credit este 10 august 2020, se arată în propunerea de procedură.

Firmele își vor putea achiziționa o serie de bunuri sau servicii, ca:

  • Echipamente tehnologice, inclusiv echipamente IT tehnică de calcul tip PC, format din: unitate centrală, server, monitor, imprimantă/copiator/multifuncţională, inclusiv sisteme portabile, licenţe necesare desfăşurării activităţii, sisteme audio-video, cu excepţia jocurilor de noroc mecanice, electrice, electronice, meselor de biliard, automatelor muzicale;
  • Aparate şi instalaţii de măsură, control, reglare, cititoare pentru cod de bare, cântare electronice cu/fără printer pentru etichetare, aparate de marcat electronice fiscale;Autoutilitare din categoria N1, N2, N3, cu excepţia vehiculelor de teren simbol G, conform Ordinului MLPTL nr. 211/2003 cu modificările şi completările ulterioare.
  • Investiţiile în active necorporale referitoare la brevete de invenţie, mărci de produse si servicii (francize, etichetare ecologica, licente), software-uri necesare desfăşurării activităţii pentru care se solicită finanţare;
  • Achiziţionarea de spaţii de lucru, spaţii de producţie, inclusiv din elemente prefabricate;
  • Achiziţionarea de mobilier, aparatură birotică şi sisteme de protecţie a valorilor umane şi materiale;
  • Realizarea unei pagini web pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate (inclusiv cheltuieli înregistrare domeniu, fără hosting), pentru operatorii economici care nu deţin altă pagină web şi care trebuie să fie funcţională la data depunerii cererii de…

Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top