Fonduri Regio pentru extinderea si dotarea a doua unitati scolare din mediul rural argesean

coperta-IMG_7443.jpg

scoala-ArgesDirectorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat, a semnat contractele de finantare pentru doua noi proiecte ce vizeaza dezvoltarea infrastructurii educationale din judetul Arges. Comuna Micesti, in calitate de beneficiar, a obtinut fonduri nerambursabile Regio in cadrul Axei prioritare 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.4 “Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii pentru formarea profesionala continua” pentru proiectele “Extindere si dotare scoala Gimnaziala nr. 1, sat Micesti, comuna Micesti, judetul Arges” si “Extindere si dotare scoala Primara nr. 1, sat Pauleasca, comuna Micesti, judetul Arges“.

Noile contracte de finantare, ce au termen de implementare 11 luni, vizeaza imbunatatirea si sprijinirea infrastructurii educationale, potrivit nevoilor si resurselor specifice, in vederea dezvoltarii durabile a comunei Micesti. Astfel, cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio se doreste asigurarea unui proces de invatamant de calitate, la standarde europene si cresterea gradului de participare a elevilor la educatie, in urma extinderii si dotarii celor doua unitati scolare din satele Micesti si Pauleasca.

Proiectul ce vizeaza scoala Gimnaziala nr. 1 din satul Micesti are o valoare totala de aproximativ 1.650.000 de lei, din care valoarea totala eligibila a proiectului este de peste 1,2 milioane de lei. Cu sprijin nerambursabil Regio se vor realiza lucrari de modernizare a cladirii existente a unitatii de invatamant si extinderea acesteia cu doua corpuri noi ce vor deservi laboratoarele de informatica si de fizica-chimie, precum si sala de sport si centrala termica. De asemenea, cresterea valorii adaugate rezultate prin dotarea cu echipamente IT va asigura premisele promovarii unui sistem educational inovativ, interactiv, bazat pe cele mai noi cunostinte in toate materiile si pe stimularea creativitatii elevilor in procesul educational.

Cel de-al doilea proiect pentru care Unitatea Administrativ-Teritoriala Micesti a semnat contractul de finantare are o valoare totala de peste un milion de lei, din care valoarea totala eligibila a proiectului este de peste 750 de mii de lei. Cu aceste fonduri europene, la scoala Primara din satul Pauleasca se vor executa lucrari de modernizare a cladirii existente si de extindere cu un corp nou, care va beneficia de un laborator de informatica, o sala de clasa, grupuri sanitare si centrala termica. Totodata vor fi achizitionate echipamente IT si aplicatii informatice educative pentru elevii de clasele I – IV.

Pana in prezent, in cadrul programului Regio, la nivelul judetului Arges au mai fost semnate contractele de finantare pentru 20 de proiecte ce vizeaza dezvoltarea infrastructurii de invatamant, valoarea totala a acestora fiind de aproape 90 de milioane de lei, din care asistenta nerambursabila este de peste 65 de milioane de lei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.