Fonduri UE 2018: S-au epuizat banii pentru fermele mici inainte de termen

Bani-pixabay.jpg

Fermierii romani au cerut in numar mare fondurile europene de cate 15.000 de euro fiecare pentru ferme mici, bugetul alocat in apelul de proiecte de anul acesta fiind epuizat cu doua luni si jumatate inainte de termen, a informat, luni, Agentia pentru Finantari Rurale.

AFIR a primit online 6.372 de solicitari de finantare in valoare totala de 95.580.000 euro, pentru sesiunea anuala 2018 a submasurii 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, din cadruk Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.

Suma solicitata de fermieri este de doua ori mai mare decat bugetul alocat, ceea ce a condus la inchiderea apelului inainte de termenul maxim de 31 decembrie 2018. Sesiunea de primire a cererilor de finantare a fermelor mici fusese deschisa pe 1 august 2018.

Scopul investitiilor sprijinite in cadrul acestei submasuri este sprijinirea investitiilor pentru cresterea competitivitatii exploatatilor agricole prin dotarea cu utilaje si echipamente performante in raport cu structura agricola actuala, precum si investitiile pentru modernizarea fermei (in special cele de dimensiuni medii si asocieri de ferme mici si medii) si imbunatatirea calitatii activelor fixe.

Beneficiarii acestor fonduri sunt fermierii, care detin in proprietate sau folosinta o exploatatie agricola incadrata in categoria de ferma mica. Dimensiunea unei ferme mici este cuprinsa intre 4.000 – 11.999 SO (valoarea productiei standard).

Mai mult detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.