Fondurile contractate prin Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT) au depasit jumatate din alocare

CMPOAT2018_4.jpg

Fondurile contractate prin POAT au depasit jumatate din alocare, a informat, in cadrul Comitetului de Monitorizare, domnul Constantin Saragea, director general AM POAT.

Cea de-a saptea reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Asistenta Tehnica 2014 – 2020 a avut loc, ieri, la sediul Ministerului Fondurilor Europene, in prezenta reprezentantilor Comisiei Europene (Unitatea Geografica pentru Romania a DG Regio) si a Bancii Europene de Investitii.

Pe agenda reuniunii s-au regasit prezentarea Raportului Anual de Implementare POAT aferent anului 2017, stadiul implementarii POAT 2014 – 2020 pana la data de 30 aprilie 2018, dar si prezentarea viitoarelor proiecte finantate din fonduri europene.

La reuniune a fost reamintita importanta deosebita a acestui program de asistenta tehnica, dat fiind faptul ca implementarea fondurilor europene, in Romania, depinde, intr-o buna masura, de implementarea lui cu succes.

Comitetul de Monitorizare este structura parteneriala care contribuie la buna gestionare a unui Program Operational. Este compus din reprezentanti ai autoritatilor cu atributii in gestionarea fondurilor europene si din reprezentanti ai partenerilor. CM se reuneste cel putin o data pe an, cu scopul de a analiza implementarea programului si progresele inregistrate. CM este, in acelasi timp, entitatea consultata cu privire la orice modificare a programului propusa de Autoritatea de Management.

POAT 2014-2020 asigura capacitatea şi instrumentele necesare pentru coordonarea, gestionarea şi controlul intervenţiilor finanţate din FESI (Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii).

POAT are o alocare de 298,27 milioane euro si ofera sprijin autoritatilor cu atributii in gestionarea fondurilor pentru activitati de pregatire, gestionare, monitorizare, evaluare, informare si comunicare, colaborare in retea, solutionare a reclamatiilor, control si audit.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.