Fondurile europene REGIO asigura finantare pentru modernizarea zonelor verzi din municipiul Blaj

Foto2-1.jpg

Azi, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, domnul Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj, si domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, au semnat contractul de finantare pentru proiectul ”Amenajarea unui spatiu verde in incinta imobilului inscris in CF nr 77100 – Parc Veza Blaj”, a carui valoare totala este de aproape 4,2 milioane lei, pentru modernizarea a circa 9.000 mp si crearea unei zone publice de agrement si recreere in orasul supranumit ”Mica Roma”. Pana la finalul lunii septembrie 2020, in acest municipiu emblematic de pe Valea Tarnavelor vor fi realizate lucrari pentru dotarea zonei intr-o maniera moderna, eco-eficienta si protectiva, accesibila publicului larg.

Proiectul este finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 5 – Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, respectiv Prioritatea de investitii 5.2, care urmareste revitalizarea oraselor, regenerarea si decontaminarea terenurilor industriale dezafectate, inclusiv zonele de reconversie urbana. Obiectivul general al proiectului este de a asigura refunctionalizarea terenurilor si suprafetelor degradate situate in intravilanul municipiului Blaj, in vederea imbunatatirii mediului urban, revitalizarii orasului, reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului. Municipalitatea considera ca astfel se vor imbunatati si serviciile publice oferite utilizatorilor de parcuri si spatii verzi, de terenuri de joaca si de sport la nivel urban.

Concret, prin acest proiect se vor amenaja 8.848 mp din zona Parcului Veza, in termen de 15 luni de la startul lucrarilor de executie. In urma lucrarilor va creste cu 0,79 ha suprafata zonelor verzi ale Municipiului Blaj, fata de cele 36 ha curente, respectiv de la 17,15 mp zona verde/cap de locuitor la 17,53 mp zona verde/cap de locuitor. Dotarea zonei publice de agrement si recreere din Blaj se va realiza intr-o maniera moderna, eco-eficienta si protectiva, accesibila publicului larg si cu dizabilitati, prin urmatoarele constructii: fantana arteziana, grupuri sanitare, alei, skatepark, mobilier specific pentru parc, spatii verzi complet reamenajate, aparate de iluminat si supraveghere, sistem de irigatii automatizat, racorduri la toate utilitatile necesare. Din punct de vedere functional, trebuie mentionat faptul ca vor fi montate 12 banci, 20 cosuri de gunoi, 6 pergole, 3 cismele, 1 loc de joaca si 10 grupuri sanitare.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.