Proiectele europene pentru imbunatatirea accesului cetatenilor la internet de mare viteza au fost discutate cu Comisia Europeana

1Comunicat_17102018.jpg

O delegatie guvernamentala s-a intalnit, ieri, la Ministerul Fondurilor Europene, cu reprezentantii Comisiei Europene pentru o analiza a portofoliului de proiecte ce vizeaza imbunatatirea accesului cetatenilor la internet de mare viteza.

Au fost prezentate apelurile lansate de Ministerul Fondurilor Europene, care sprijina dezvoltarea serviciilor de internet de mare viteza, precum si conditiile prevazute de ghidurile solicitantului pentru a asigura utilizarea eficienta a fondurilor europene si accesul la internet al gospodariilor din zonele vizate de aceste interventii.

Reprezentantul MFE a aratat ca Ministerul Fondurilor Europene a lansat, la inceputul lunii, prin Programul Operational Competitivitate (POC), apelul „imbunatatirea infrastructurii in banda larga si a accesului la internet”, prin care 168.000 gospodarii din 15 judete vor avea acces la internet de calitate.

Informatii suplimentare aici: https://bit.ly/2RTtTSN

Un proiect important demarat in perioada precedenta de programare si continuat in actuala perioada, tot prin POC, este RO-NET. 400.000 locuitori din 783 localitati vor avea acces la internet de mare viteza datorita acestui proiect.

Informatii suplimentare aici: https://bit.ly/2Cn5Eaj.

La dialogul cu CE au participat, din partea Guvernului Romaniei, Dna. Mihaela Toader, Dl. Ionut Valeriu Andrei si Dl. Alexandru Potor, secretari de stat in Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, respectiv Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Delegatia Comisiei Europene a fost condusa de Dna. Vittoria Alliata di Villafranca, director DG Regio.

Discutiile au vizat, de asemenea, aspecte legate abordarea pe care Guvernul Romaniei o are in acest domeniu pentru viitoarea perioada de programare.

Din acest punct de vedere, Dna. Toader a aratat ca dezvoltarea infrastructurii de comunicatii, precum si diversificarea si imbunatatirea serviciilor de internet oferite cetatenilor sunt o prioritate pentru Romania atat in perioada de programare 2014-2020, cat si pentru exercitiul financiar post-2020. A punctat ca eficienta proiectelor in acest domeniu depinde de capacitatea tuturor factorilor implicati – institutii publice si operatori privati – de a colabora pentru identificarea celor mai potrivite solutii si pentru sprijinirea in implementare a acestor proiecte. „Contam inclusiv pentru pregatirea documentelor de programare post-2020 pe buna colaborare cu MCSI, MADR, Autoritatea Naţionala pentru Administrare si Reglementare in Comunicaţii si suntem deschisi pentru un dialog cu mediul privat pentru identificarea prioritatilor Romaniei in domeniul tehnologiei informatiilor”, a adaugat Mihaela Toader.

Sursa: fonduri-ue.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top