Buget pentru investitii in 2018 de peste 6 milioane de euro in comuna Ciugud, din judetul Alba

bank-note-euro-bills-paper-money-63635.jpeg

Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbtie de fonduri europene din tara, respectiv peste 27 de milioane de euro, dispune in 2018 de un buget pentru investitii de peste 6 milioane de euro, a declarat primarul localitatii, Gheorghe Damian.

“Am ajuns anul acesta sa trecem de 27 de milioane de euro (fonduri europene atrase – n. r.). Pot sa va spun ca am ajuns la 9.000 de euro pe locuitor bani europeni atrasi in comuna Ciugud”, a punctat primarul Damian.

El a adaugat ca in Anul Centenarului Marii Uniri, Ciugud va beneficia de cel mai mare buget de investitii din istoria comunei, de peste 6 milioane de euro. “De ce ? Pentru a creste confortul cetateanului in comuna noastra, pentru a ne dovedi o administratie prietenoasa cu ei si nu doar cu ei, si cu mediul de afaceri, si pentru a demonstra ca o administratie sanatoasa este aceea care lucreaza intr-un parteneriat sanatos cu comunitatea”, a afirmat primarul.

Gheorghe Damian a precizat ca veniturile proprii ale comunei au fost anul trecut fata de, exemplu, 2006, de 2.741% mai mari, iar fata de anul 2000, cu 3.000% mai mult. “Unde se duc acesti bani ? Avem zeci de proiecte de investitii”, a spus Damian.

Primarul comunei Ciugud a nominalizat in acest sens proiectul privind constructia unui pod peste raul Mures si a drumurilor de acces spre acesta, o investitie de 8,1 milioane de lei. “Pe un proiect cu finantare europeana in valoare de peste 5, 5 milioane de lei, construim o gradinita moderna, cu program prelungit, in zona industriala, in zona de dezvoltare economica. Vrem ca cei care lucreaza aici sa-si lase copiii la aceasta gradinita, ce va fi deschisa de la 6,00 dimineata la ora 18,00. Ne dorim ca parintii sa aiba posibilitatea sa ia masa de pranz la gradinita impreuna cu copilul”, a declarat Damian.

Conform acestuia, in zona de dezvoltare economica sunt 35 de companii, care ocupa o suprafata de 33,39 de hectare. “Luna viitoare vom finaliza un plan urbanistic zonal prin care inca 15 hectare de teren vor fi aduse in aceasta zona, deoarece la ora actuala nu mai avem niciun teren, totul este ocupat”, a specificat primarul, adaugand ca saptamana trecuta a avut discutii cu un investitor belgian, care vrea sa dezvolte o fabrica in domeniul automotive.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.