Fostul presedinte Renault sustine Romania pentru a o mai buna absorbtie a fondurilor europene in perioada 2014-2020

Louis-Schweitzer-Romania.jpg

Louis-Schweitzer-RomaniaLouis Schweitzer, cel care a lansat modelul Logan pe piata din Romania, a anuntat ca se implica activ intr-un program de modernizare a administratiei romanesti, program menit sa sustina tara noastra in cursa obtinerii unei rate de absorbtii cat mai aproape de cea a restul tarilor membre. 

Administratia din Romania a cerut unei agentii franceze sa faca un diagnostic al sistemului romanesc de absorbtie a fondurilor de la Uniunea Europeana, iar la final, Guvernul francez va mobiliza experti pentru a ne oferi asistenta in gestiunea fondurilor. 

Mai concret, vom primi consultanta in ceea ce priveste crearea de instrumente de pilotare (programe si indici), comunicare si guvernare, identificarea si selectarea proiectelor eligibile pentru fonduri europene cat si audit si control.

Reactia reprezentantilor Comisiei Europene a fost pozitiva, cerand Frantei ca asistenta sa fie „coordonata si rationalizata impreuna cu asistenta bilaterala paralela propusa de alte state membre sau cu sprijinul multilateral existent acordat de unele institutii financiare internationale”.

Sursa: Economica.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top