S-a acreditat prima Autoritate de Management din subordinea MFE

formular.jpg

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anuntat desemnarea autoritatii de management care administreaza interventii finantate din Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD), autoritatea de management (AM) in cadrul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (AM POAD).

„Sunt fericit sa anunt ca am semnat azi ordinul de desemnare a Autoritatii de Management POAD, prima AM din cadrul MFE, permitandu-ne astfel rambursarea de la Comisia Europeana a cheltuielilor efectuate si suportate de la bugetul de stat pe acest program. Multumesc colegilor din Ministerul Fondurilor, reprezentantilor Autoritatii de Audit si Autoritatii de Certificare din Ministerul Finantelor pentru seriozitatea si intensitatea eforturilor din ultimile luni. A fost un proces complex, pe care l-am finalizat acum” a declarat Dragos Dinu, ministrul Fondurilor Europene.

Desemnarea are loc ca urmare a raportului de audit favorabil al Autoritatii de Audit din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei prin care sistemul instituit pentru perioada 2014-2020 pentru POAD este conform cu criteriile de desemnare.

Autoritatea de management pentru Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate este prima desemnata din lista autoritatilor de management gestionate de catre MFE.

***
Despre Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate

POAD are o alocare totala de 518,838 milioane Euro in perioada 2014-2020. Contributia bugetului Uniunii Europene este de 85%, iar cofinantarea de la bugetul national este de 15%. POAD este o continuare a Programului European de Ajutorare a Defavorizatilor (PEAD) derulat in perioada 2007 -2013.

In prezent, Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) asigura pe intreaga perioada 2014 – 2020 distributia gratuita de ajutoare alimentare in toate localitatile din tara in favoarea persoanelor dezavantajate. In cursul acestei luni MFE negociaza cu Comisia Europeana pachetul de propuneri de modificare a POAD: acordarea de alimente mai diversificate, inclusiv mese calde prin intermediul cantinelor sociale, „trusoul pentru nou-nascuti”, oferirea de produse de igiena, rechizite pentru prescolarii si elevii defavorizati, imbracaminte, incaltaminte si saci de dormit pentru persoanele fara adapost.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.