Acest program este INACTIV!
TIC (Tehnologiile informatiei si comunicatiei) joaca un rol important in consolidarea inovatiei, creativitatii si competitivitatii in toate sectoarele industriale si de servicii. Intram intr-o noua faza de dezvoltare care va duce la crestere si dezvoltare durabila in deceniile care urmeaza; totusi, aceasta crestere va fi realizabila numai in masura in care investim incepand de acum in cercetarea si in inovatia legata de urmatoarea generatie de tehnologii.
TIC deschid numeroase oportunitati pentru cetatenii si consumatorii europeni. Exista o mare varietate de aplicatii incluzand prevederi pentru de ingrijirea sanatatii, sistemele de transport, precum si sistemele interactive inovative pentru recreere si invatare. Inovatiile in TIC pot contribui la imbunatatirea procesului de prevenire bolilor si la siguranta ingrijirii medicale, pot facilita participarea activa a pacientilor si pot oferi o ingrijire personalizata. De asemenea se pot rezolva probleme asociate cu imbatranirea populatiei.
In cadrul PC7, activitatile de cercetare in domeniul TIC vor acoperi prioritati strategice in domeniile dezvoltate din punct de vedere industrial si tehnologic in Europa, cum ar fi retelele de comunicatie, computerizarea aplicata, nano – electronica si tehnologiile pentru continutul audiovizual.
Domeniile de cercetare vor include:
• Stabilitatea si securitatea infrastructurii retelelor si serviciilor;
• Performanta si siguranta sistemelor electronice si a componentelor;
• Sisteme personalizate de TIC;
• Managementul continutului digital.
TIC sunt responsabile pentru aproape jumatate din castigurile in productivitate ale economiilor actuale. Castigurile sunt datorate atat bunurilor si serviciilor bazate pe TIC cu o mare valoare inovativa, cat si imbunatatirii proceselor de afaceri prin difuzarea, adoptarea si utilizarea TIC in intreaga economie. Sectoarele care utilizeaza in mod intensiv TIC includ: productia industriala, automotoare, sectorul aerospatial, farmaceutica, echipament medical, sectorul agroalimentar, precum si servicii financiare, media si comertul cu amanuntul. Beneficiile raportate de societatile comerciale, ca rezultat al unei utilizari crescute a TIC, includ o dezvoltare mai rapida a productiei, reducerea costurilor si a cheltuielilor, tranzactii mai rapide si mai sigure, relatii mai bune cu clientii si furnizorii, nivele perfectionate de servicii si sprijin pentru clienti si oportunitati crescute de colaborare.
PC7 va facilita crearea de noi forme de desfasurare a aplicatiilor si proceselor economice prin retea precum si noi abordari din domeniul ingineriei pentru aplicarea TIC in productie.
Partenerii eligibili sunt:
- Proprietarii programului: de obicei, ministerele nationale / autoritatile regionale responsabile pentru definirea, finantarea sau administrarea programelor de cercetare desfasurate la nivel national sau la nivel regional.
- „Managerii” programului (cum ar fi consiliile de cercetare sau agentiile de finantare) sau alte organizatii nationale sau regionale care pun in aplicare programe de cercetare).
- Proprietarii programului (de obicei ministerele nationale / autoritatile regionale), care nu au o functionare sau un program de cercetare avand drepturi depline, la momentul depunerii unei propuneri ERANET, dar care s-au angajat in a infiinta un astfel de program, iar participarea lor este bine justificata si adauga valoare globala programului de coordonare.
Bugetul total indicativ alocat apelului este de 236.500.000 euro.
Cererile trebuie depuse pana la 16 aprilie 2013, ora 17.00.
Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu
Website-ul programului
Ghidul programului
[caseta-final-fise]