Fundatie executata de Fisc din cauza fondurilor UE

avocat.jpg

Bunurile Pro Women sunt sechestrate de catre Finante din cauza modului defectuos in care a cheltuit fondurile dintr-un proiect UE de 1,9 milioane lei.

Fiscul valorifica cu greu bunurile asupra carora a instituit sechestre. Dupa patru incercari, Directia Generala a Finantelor Publice Judetene (DGFP) Iasi reusit sa vanda o parte din bunurile ce apartineau fundatiei Pro Women, executata silit pentru datorii cumulate in urma derularii unui proiect cu fonduri europene.

Fundatia datoreaza 1,9 milioane lei, astfel ca fiscul a pus sechestru pe calculatoare Intel, notebook Toshiba, imprimanta, laptop, videoproiector, centrale termice si Xerox Copy Color. Pretul de pornire a licitatiei pentru toate bunurile a fost de 25.288 lei, la care se adauga TVA de 24%.

Am reusit sa valorificam doar o centrala termica. Pentru ca a fost a patra licitatie pretul de achizitie a fost cu 50% redus. Astfel ca daca bunul avea pretul de 2.682 de lei, acesta a fost valorificat la suma de 1.341 lei plus TVA. Fundatia a ajuns in aceasta situtie datorita cheltuirii necorespunzator a fondurilor europene. Trebuie sa restituie banii“, a precizat Maria Taran, purtator de cuvant al DGFPJ Iasi. Daca bunurile ONG-ului nu au fost cautate, bunurile societatii Giutro SRL au fost vandute de la prima licitatie. 163 de perechi de papuci si masini de cusut pentru incaltaminte, au fost vandute din prima incercare. Forma datoreaza statului aproximativ 3000.000 de lei. “Au fost vandute toate perechile de incaltaminte si masinile de de cusut aferente. A fost prima licitatie iar papaucii au fost cumparati cu 5.705 lei, iar masinile cu 9.800 de lei, la care se adauga TVA-ul“, a detaliat Taran. Pentru datorii de 5,5 milioane lei, firma are pus sechestru pe un teren arabil, in suprafata de 3.000 mp, situat in intravilanul municipiului Iasi. “Este a treia licitatie, iar pretul de pornire este de 191.250 de lei fara TVA. Pana acum nu s-a interesat nimeni de acest bun imobil“, a adaugat purtatorul de cuvant DGFPJ Iasi. Pe 14 iunie sunt scoase la mezat pentru prima data si terenurile apartinand societatii Feldea SRL. Pentru datorii de 478.000 de lei, firma risca sa ramana fara terenuri evaluate la aproximativ 860.000 de lei, fara TVA.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.