Ministerul Fondurilor Europene organizeaza Focus Grupuri cu fosti sau actuali beneficiari ai fondurilor europene nerambursabile

contracte-regio.jpg

contracte regioMinisterul Fondurilor Europene organizeaza luni, 15 aprilie, incepand cu ora 14.00, in Bucuresti doua Focus Grupuri cu fosti sau actuali beneficiari ai fondurilor europene nerambursabile din perioada 2007 – 2013 (respectiv Fondul Social European, Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Agricol European pentru Dezvoltare Rurala sau Fondul European de Pescuit) si potentiali beneficiari.

Scopul intalnirilor este de a colecta opiniile referitoare la modalitati de depasire a obstacolelor sau dificultatilor aparute in implementarea proiectelor din perioada 2007-2013, precum si sugestii referitoare la prioritatile de interventie si mecanismele de implementare pentru viitoarea perioada de programare 2014-2020.

Intalnirile fac parte din procesul de consultare la nivel national privind nevoile de dezvoltare in vederea pregatirii perioadei de programare 2014-2020.

Cei interesati sa participe sunt invitati sa se inscrie online.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

One thought on “Ministerul Fondurilor Europene organizeaza Focus Grupuri cu fosti sau actuali beneficiari ai fondurilor europene nerambursabile”

  1. Din ceea ce știu eu, fondurile europene ajung cu mare întârziere la cei ce inițiază proiecte cu finanțare europeană. S-ar putea să fie și varianta depunerii sumelor în conturi pentru dobânzi…
    Birocrația este la mare putere și unii manageri de proiect fac credite în bancă din dorința de a-și finaliza proiectele, trăind cu speranța în deblocarea fondurilor. Alții tergiversează plățile către grupul țintă, alții schimbă din mers distribuția banilor, etc.
    Acest focus grup este binevenit dar doar dacă oamenii punctează serios problemele, altfel rămâne o pierdere de timp…

    Eu am făcut recent parte din grupul țintă al unui proiect POS-DRU. Am fost la curs în decembrie și la evaluare în februarie, la Sinaia. Nici până azi banii pentru transport, la ambele deplasări, nu au fost restituiți deși promisiunea lor era că în timp de 30 de zile plata va fi onorată. Proiectul merge mai departe, în luna aceasta fiind formați cei ce au optat pentru formarea B, în cadrul aceluiași proiect – Formarea cadrelor didactice în domeniul evaluării competențelor profesionale.
    Am sesizat întârzierea plății și nu am primit niciun răspuns… De râs și de plâns…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.