Galatenii vor beneficia de retele moderne de apa si canalizare, printr-un proiect european

canalizare.jpg

Judetul Galati este unul dintre cele mai active in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene. Sunt convins ca acest lucru se datoreaza in mare masura acestui model de organizare si cooperare intre Consiliul Judetean, Primarie, Prefectura si compania regionala de apa, in beneficiul calitatii vietii locuitorilor si al protejarii mediului – a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, cu prilejul semnarii contractului de finantare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Galati.

Investitia, solicitata de SC Apa Canal Galati S.A. si propusa spre finantare prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), necesita o finantare de aproximativ 600 milioane lei (fara TVA), din care aproape 512 milioane reprezinta bani europeni, si presupune lucrari complexe de extindere si imbunatatire a infrastructurii din sectorul de apa si apa uzata.

Propunerile de investitii se bazeaza pe Master Planul regional de gestionare a serviciilor de apa si apa uzata si sunt corelate cu alte investitii ce se deruleaza in perioada 2014-2020 din alte surse de finantare.

Odata cu finalizarea lucrarilor, in anul 2023, gradul de conectare si conformare va creste la 97%, beneficiarii directi ai proiectului finantat din POIM fiind cei peste 364 mii de locuitori ai judetului Galati.

Sursa: fonduri-ue.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.