Primăria municipiului Giurgiu are în implementare proiecte europene de peste 30 de milioane de euro

barbu-nicolae-300x226.jpg

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat că municipalitatea are în implementare proiecte europene în valoare totală de peste 30 de milioane de Euro şi acestea sunt principalele proiecte care se vor derula în acest an pentru că proiectele locale nu se pot derula încă în lipsa bugetului.

“Vă prezint toate proiectele pe care Primăria municipiului Giurgiu le implementează în acest an. Sunt proiecte de peste 30 de milioane de Euro în implementare şi se lucrează, avem Portul trimodal la care se lucrează de peste un an de zile, avem termen martie-aprilie anul viitor să fie gata şi va fi gata, apoi avem coridorul TNT, conectivitate între România şi Bulgaria pe Programul INTERREG România-Bulgaria, proiect de opt milioane de Euro din care 4, 8 milioane de Euro, Primăria municipiului Giurgiu la care s-a terminat proiectarea, este scos la licitaţie, sperăm ca în maximum trei luni să vedem firma care o să lucreze şi să răzuie toată şoseaua Bucureşti şi să aştearnă alt covor asfaltic pe şoseaua Bucureşti, şoseaua Prieteniei, strada 1 Decembrie 1918 şi o parte din strada Mihai Viteazul, avem proiectul de reabilitare pentru Cetatea Giurgiu în valoare de 750 de mii de euro la care trebuie să finalizăm proiectarea, mai avem un proiect INTERREG România- Bulgaria în cadrul căruia se va realiza un port de ambarcaţiuni în valoare de opt milioane de Euro din care 3, 3 milioane de Euro Primăria municipiului Giurgiu”, a evidenţiat primarul giurgiuvean.

El a mai spus că administraţia locală aşteaptă bugetul pentru că o situaţie ca anul acesta, de a ajunge în luna martie fără a avea în vigoare legea bugetului de stat, nu s-a mai întâlnit până acum. “Aşteptăm bugetul, astăzi, să sperăm, Curtea Constituţională va avea înţelepciunea şi va da o soluţie care să ne scoată din acest blocaj pentru că nu am întâlnit niciodată până acum an fără buget, am mai prins începutul lunii februarie fără buget, dar şi luna martie fără buget, niciodată şi, în situaţia aceasta,când vom da drumul la lucrări? Când le vom scoate la licitaţie? Proiectele europene nu intră în categoria asta pentru că au finanţare asigurată, dar lucrările interne, din surse proprii, au nevoie de buget”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

Potrivit edilului, Primăria municipiului Giurgiu a mai depus proiecte pe POR pentru reabilitarea unor blocuri şi unităţi şcolare în valoare totală de aproape cinci milioane de Euro şi are în contractare alte proiecte pentru reabilitare ansambluri de locuinţe, grădiniţe şi şcoli în valoare de aproximativ trei milioane de Euro.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.