Generatii, un proiect care mobilizeaza voluntarii seniori in sprijinul copiilor

foto-30.jpg

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei invita centrele de zi pentru copii ce provin din medii defavorizate din București și Ilfov sa aplice pentru grantul “Metoda Generatii” pana pe 5 mai.
Finantarea are ca scop atragerea varstnicilor din comunitate ca voluntari in sprijinul copiilor, in activitatile socio-educative ale centrului selectat.

Grantul se acorda cu scopul de a implementa metodologia intergenerationala in cadrul centrului de zi, pe perioada unui an calendaristic. Valoarea totala a grantului este de 8000 Euro, din care 4000 Euro vor fi stranși in cadrul unei campanii de fundraising organizata de centru impreuna cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.

Programul national “Generatii” dezvolta centrele de zi educationale de tip afterschool in centre intergenerationale, mobilizand persoanele varstnice din comunitate sa activeze ca voluntari și implicand membrii comunitatii in sustinerea centrului. Centrul intergenerational aduce impreuna persoane apartinand mai multor generatii si devine cadrul in care copiii proveniti din familii sarace si voluntarii varstnici socializeaza, invata lucruri noi, se ajuta reciproc. Varstnicii din comunitate, doritori sa ofere din timpul lor, dispuși sa iși impartașeasca experienta si competentele, pot deveni voluntari seniori in cadrul centrului care implementeaza metoda de lucru intergenerationala. Voluntarii seniori sprijina copiii in realizarea temelor școlare, organizeaza si participa cu ei la diferite activitati socio-educative, ateliere creative sau cluburi vocationale.

In perioada 2015-2016, un numar de 10 centre sociale din tara au implementat metoda intergenerationala dezvoltata de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei. in anul 2017, Metoda Generatii va fi extinsa in judetele Bacau, Brașov si in Bucuresti.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.