Ghid pentru accesarea fondurilor europene lansat direct de la Bruxelles

por-ghid-finantare.jpg

Doi europarlamentarii romani Cristian Busoi si Mihai Turcanu au lansat, un ghid pentru accesarea fondurilor europene direct la Bruxelles. Este vorba de domenii precum proiectele de mediu, educatie, sanatate, protectia consumatorului, IMM, universitati si institute de cercetare.

”Dincolo de axele de finantare si de programele pe care Romania le-a negociat cu UE, care vor fi accesate prin Ministerul Fondurilor Europene sau alte institutii din Romania, exista oportunitati de a accesa fonduri europene direct la Bruxelles in domeniul proiectelor de mediu, educatiei, sanatatii, protectia consumatorului, IMM, universitati si institute de cercetare. (…) Ceea ce am sintetizat in aceste brosuri sunt doar informatiile de baza care pot orienta pe cei care pot si doresc sa obtina astfel de finantari’‘, a declarat europarlamentarul Cristian Busoi.

El a mai spus ca in ghid au fost incluse si link-urile de unde se pot obtine informatii mai detaliate, dar si cereri de finantare.

”Sper din tot sufletul ca in acest exercitiu financiar sa fie posibila accesarea mai multor proiecte europene direct de la Bruxelles, asa cum ar trebui ca in acest exercitiu financiar si banii care sunt alocati Romaniei sa fie accesati intr-o proportie mai mare, sa nu mai fim in situatia rusinoasa de a da multi bani inapoi Bruxelles-ului, pentru ca nu suntem in stare sa cheltuim bani care sunt pusi la dispozitie in mod gratuit”, a adaugat Busoi.

El a precizat ca proiectele trimise direct la Bruxelles intra in competitie cu proiecte din celelalte tari membre ale UE, ceea ce ridica anumite dificultati suplimentare, dar ca pot fi accesate pe fondurile europene din Romania.

”Sunt niste bani in plus fata de cei din Romania, ceea ce, in opinia mea, pot fi bineveniti pentru Romania si pentru organizatiile romanesti’‘, a mai spus europarlamentarul roman.

Potrivit lui Busoi, ghidul a fost tiparit in 2000 de exemplare si va fi trimis primariilor, organizatiilor non-guvernamentale relevante si fiecarei universitati din tara noastra, iar varianta electronica va fi publicata pe site-urile personale ale acestor europarlamentari.

Sursa: Mediafax

0 thoughts on “Ghid pentru accesarea fondurilor europene lansat direct de la Bruxelles”

 1. BUZIANU MARIANA spune:

  De unde se poate cumpăra ?

  1. oaia turcana bushoiana spune:

   Nu se cumpara.
   Se pare ca se poate obtine cu o shpaga, asa cum ne-au obisnuit mincinosii astia hotzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.