Google lanseaza Web Designer – serviciu pentru dezvoltarea proiectelor HTML5

Google Project ManagementGoogle urmeaza sa lanseze pe viitor – Google Web Designer, un serviciu pentru dezvoltarea proiectelor in mediul HTML5. Conform companiei, Google Wen Designer urmand sa fie dedicat “profesionistilor creativi”. Google mentioneaza ca serviciul urmeaza sa fie lansat “lunile urmatoare” si este menit sa “permita profesionistilor creativi sa creeze publicitate de ultima ora cat si continut captivant ca siteuri si aplicatii – gratuit.”

Compania a lansat aceasta stire ca o nota de blog despre platforma sa de publicitate – DoubleClick. Chiar daca nu a oferit informatii detaliate referitoare la caracteristicile noului produs, Google noteaza totusi faptul ca Web Designer va fi integrat in DoubleClick Studio si AdMob. Din aceste informatii reies intentiile companiei Google de a se pozitiona si mai bine pe piata de publicitate, legatura dintre viitorul Web Designer si DoubleClick capatand sens, dar si de a se apropia mai mult de dezvoltatorii de proiecte pentru mediul online.

In prezent, serviciul Google care este dedicat conceperii si dezvoltarii site-urilor, este Google Sites, serviciu ce permite utilizatorilor sa dezvolte proiecte, ca site-uri de tip basic si wiki-uri din template-uri gata construite. Acest produs, in ultima perioada, nu a avut parte de actualizari semnificative iar, drept rezultat, WebDesigner devine un foarte bun canditat pentru dezvoltatorii de website-uri si aplicatii.

Interesant de urmarit si de vazut va fi cum se va descurca Web Designer in competitia cu tool-uri precum Squarespace, Weebly, Wix`s HTML5 WebSite Builder sau Chrome Developer Tools si Firebug, si care vor fi noutatile concrete ce le va lansa Google prin Web Designer. Indiferent de forma variantei finale – viitorul se prezinta ca fiind cu mai multa usurinta in fata celor ce vor dezvolta noi proiecte in online.

Sursa: http://doubleclickadvertisers.blogspot.ro/2013/06/thinkdoubleclick-connecting-digital.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.