Granturile SEE pentru promovarea diversitatii – Masura A: “Initierea si dezvoltarea de parteneriate”

artisti_proiect.jpg

Programul Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european isi propune sa dezvolte dialogul cultural si sa protejeze identitatea europeana prin intelegerea diversitatii culturale. Programul este finantat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 16.12.2013
Buget: 45.000 euro
Suma maxima: 1.500 euro

artisti_proiectObiective specifice

Masura A – Initiere/Dezvoltare de parteneriate – sustine activitatile de identificare a potentialilor parteneri din Statele Donatoare anterior/in timpul pregatirii proiectului, respectiv dezvoltarea de parteneriate in vederea depunerii, spre finantare, a proiectelor culturale.

Prezenta cerere de propuneri nu isi propune sa finanteze proiecte specifice, ci sa incurajeze crearea de parteneriate in scopul implementarii unor viitoare proiecte in cadrul Programului PA 17/RO 13 Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european.

Solicitanti eligibili

a) Solicitantii eligibili din Romania sunt:

 • Entitati publice:
 1. autoritati locale si nationale;
 2. institutii culturale;
 3. institutii de invatamant superior si institute de cercetare.
 • Organizatii neguvernamentale;
 • Persoane fizice:
 1. creatori;
 2. artisti;
 3. experti din domeniul cultural;
 4. studenti.

Persoanele fizice trebuie sa fie inregistrate ca persoane fizice autorizate (PFA) sau intreprindere individuala.

b) Solicitantii eligibili / parteneri din statele donatoare in cadrul acestei cereri sunt:

 • organisme publice care activeaza in domeniul culturii, patrimoniului natural si cultural, legal infiintate si cu sediul in statele donatoare, organizate si administrate in conformitate cu legislatia aplicabila;
 • organizatii neguvernamentale si de nonprofit, legal infiintate si cu sediul in statele donatoare, organizate si administrate in conformitate cu legislatia aplicabila;
 • persoane fizice: creatori, artisti si experti din domeniul culturii, studenti.

Actiuni si cheltuieli eligibile

Sunt eligibile urmatoarele activitati intre operatorii culturali din Romania si entitatile din Statele Donatoare care isi propun sa creeze si sa dezvolte parteneriate pentru proiecte viitoare ce vor fi implementate in parteneriat:

 • Intalniri cu potentiali parteneri pentru un viitor proiect intre entitatea din Romania si partenerul / potentialul partener din Statele Donatoare;
 • Participarea la conferinte, seminarii, ateliere de lucru organizate cu potentialii parteneri din statele donatoare, in vederea identificarii partenerilor si a modalitatilor de dezvoltare a proiectelor in parteneriat.

Activitatile pot fi implementate in Romania sau in oricare dintre Statele Donatoare.

Cheltuielile eligibile in cadrul acestei cereri de propuneri sunt acele cheltuieli efectuate de catre beneficiarul finantarii implicat in actiunile bilaterale de parteneriat.

Aceste cheltuieli trebuie sa fie in concordanta cu practicile curente ale solicitantului si includ:

 1. Cheltuieli de transport international (dus – intors), clasa economic;
 2. Indemnizatia de sedere: cazare, diurna – la nivelul legislatiei nationale*;
 3. Cheltuieli de transport local in Romania si in statele donatoare, in concordanta cu prevederile legislatiei nationale;
 4. Taxe de acces la conferinte, seminarii, ateliere de lucru;
 5. Cheltuieli cu asigurarea de calatorie.

Valorile acceptate pentru cazare si diurna sunt urmatoarele:

Pentru calatoria in Romania, tariful de cazare acceptat este 60 euro/zi, iar diurna acceptata este 35 euro/zi.

Pentru calatoria in Norvegia, tariful de cazare acceptat este 150 euro/zi, iar diurna acceptata este 35 euro/zi.

Pentru calatoria in Islanda, Liechtenstein, tariful de cazare acceptat este 130 euro/zi, iar diurna acceptata este 35 euro/zi.

Conditii de finantare

Alocarea financiara pentru Relatii Bilaterale, Masura A – Initiere / Dezvoltare de parteneriate a prezentei cereri de propuneri pentru actiuni bilaterale de parteneriat este de 45.000 euro.

Valoarea maxima a finantarii nerambursabile este de 1.500 euro per enitate.

O entitate poate depune o singura cerere de finantare in cadrul acestei cerei de propuneri. Daca mai multe persoane din cadrul aceleiasi organizatii intentioneaza sa calatoreasca, suma specificata mai sus se va imparti intre persoanele participante la deplasare.

Valoarea finantarii poate acoperi pana la 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru actiunea bilaterala de parteneriat. Nu este solicitata cofinantare din partea solicitantului. Cheltuielile eligibile in cadrul acestei cereri de propuneri sunt acele cheltuieli efectuate de catre beneficiarul finantarii implicat in actiunile bilaterale de parteneriat.

Termen-limita

Prima cerere de propuneri pentru relatii bilaterale: Masura A – Initiere / Dezvoltare de parteneriate a fost lansata pe data de 18 noiembrie 2013, iar termenul-limita de depunere este 16 decembrie 2013.

O a doua cerere de propuneri privind relatiile bilaterale: Masura A – Initiere / Dezvoltare de parteneriate va fi lansata in ianuarie 2014.

Cererile de finantare depuse vor fi evaluate in mod continuu, in ordinea inregistrarii lor, pana ce intreaga alocare financiara va fi epuizata. Cererile de finantare eligibile si/sau care s-au calificat pentru finantare, dar au fost primite dupa epuizarea alocarii financiare totale, vor fi luate in considerare pentru finantare in cadrul celei de-a doua cereri de propuneri.

Toate actiunile de parteneriat finantate in cadrul acestei cereri de propuneri trebuie sa fie finalizate nu mai tarziu de 30 aprilie 2014.

Solicitarile de finantare vor fi transmise in plic sigilat, prin intermediul postei, curier, sau livrate personal la Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii: B-dul Unirii nr. 22, Et. 5, camera 503, Sector 3, Bucuresti – 030833.

Solicitarile de finantare trimise prin e-mail sau fax nu vor fi acceptate.

Pentru detalii suplimentare, persoanele de contact sunt Monica Pislariu, responsabil comunicare si Cornelia Predoiu, responsabil cerere de propuneri:  Tel./Fax: 021/222.84.79; E-mail: [email protected].

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul solicitantului (PDF, Ro)

Annex 1 – Application Form (DOC, En)
Annex 2 – Statement on Eligibility (DOC, En)
Annex 3 – Partnership Expression of Interest (DOC, En)
Annex 4 – Final Report (DOC, En)
Annex 5 – Payment Request (DOC, En)

Link-uri utile pentru cautarea de parteneri

Sursa finantarii: Statele donatoare Norvegia, Islanda, Liechtenstein

Sursa: Fonduri-Diversitate.ro

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.