Finantare pentru cooperare in domeniul tineretului: cerere de propuneri de proiecte pentru cooperare UE – Canada

tineri.jpg

Comisia Europeana a deschis in cadrul „Instrumentului de Parteneriat″ o cerere de propuneri de proiecte care vizeaza cooperarea internationala in domeniul tineretului pentru intensificarea raporturilor societatii civile din UE si Canada.

Status: Inactiv
Depunere: 10 iulie 2018
Buget: 900.000 euro

Obiective

Instrumentul de parteneriat (PI) a fost conceput special pentru a promova interesele strategice ale Uniunii Europene la nivel mondial prin sprijinirea cooperarii in domenii de interes reciproc cu principalii actori internationali. Mai detaliat, aceasta cuprinde patru domenii-cheie: a) abordeaza provocarile globale majore, cum ar fi securitatea energetica, schimbarile climatice si protectia mediului; b) sprijina implementarea dimensiunii externe a politicilor interne ale UE si a Strategiei Europa 2020; c) acopera aspecte specifice ale diplomatiei economice a UE prin imbunatatirea
accesului pe pietele tarilor terte prin intermediul comertului, investitiilor si oportunitatilor de afaceri si d) sprijina activitatile de diplomatie publica, inclusiv cooperarea academica si a grupurilor de experti, precum si activitatile de promovare viziunea si principiile Uniunii.

UE si Canada au deschis recent un nou capitol, mai puternic, in cooperarea pe termen lung o data cu Acordul de parteneriat strategic (SPA), care a intrat in vigoare provizoriu la 1 aprilie 2017.

SPA incurajeaza, in special, utilizarea schimburilor prin intermediul organizatiilor neguvernamentale si al grupurilor de reflectie care reunesc tinerii si alti parteneri economici si sociali pentru a extinde si aprofunda aceste relatii si pentru a imbogati fluxul de idei pentru solutionarea provocarilor comune. Pentru a contribui la atingerea acestui obiectiv, prezenta cerere de propuneri propune instituirea unor dialoguri intre UE si Canada in domeniul tineretului, care sa ofere o platforma in care se pot intalni organizatii relevante pentru tineri si organizatii care se afla in contact cu tinerii pentru a face schimb de opinii si de experiente pe teme de interes pentru tinerii proveniti din Uniunea Europeana si din Canada.

Prioritati si actiuni

In cadrul acestui subiect general, dialogul ar putea sa se concentreze pe trei sub-teme:

a) Prevenirea si combaterea extremismului violent;
b) Schimbarile climatice: discutarea impactului schimbarilor climatice (de exemplu, asupra apei, a alimentelor si a securitatii energetice);
c) Egalitatea de gen.

Beneficiari eligibili

entitaṭi legal constituite in state participante: organizatii non-profit de la nivel national sau local, agentii, operatori din sectorul public, autoritati locale, grupuri de reflectie, universitati, organizatii internationale

Depunere si buget

  • 10 iulie 2018 (ora 16.00 la Bruxelles)
  • 900.000 euro intre 55% si 90% cofinantare

Informatii suplimentare

  • Durata implementarii actiunilor prevazute trebuie sa fie cuprinsa intre 18 si 30 de luni. Actiunile trebuie sa se desfasoare si in UE, dar si in Canada.
  • Aplicatia poate fi depusa doar prin sistemul electronic PROSPECT. O inscriere prealabila in baza de date PADOR este obligatorie. Consiliere: sesiune de informare prevazuta pe 25 aprilie 2018 (si manualele de utilizare).

Institutie responsabila si contact

Delegatia CE in Canada
[email protected] (intrebarile pentru nelamuriri sau detalii pot fi adresate cu cel
mult 21 de zile inainte de termenul-limita pentru aplicare
Pentru probleme IT: [email protected]

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top