Programul “Europa Creativa 2014-2020” se lanseaza in luna decembrie

cinema.jpg

cinemaSectoarele culturale si creative din Europa vor beneficia de un sprijin de 1,46 miliarde de euro pentru urmatorii sapte ani, in cadrul noului Program “Europa Creativa” al UE, aprobat astazi in plenul Parlamentului European.

“Europa Creativa” se bazeaza pe experienta si pe succesul programelor Cultura si Media, care au sprijinit sectorul cultural si cel al audiovizualului timp de peste 20 de ani. Noul mecanism de finantare include un subprogram Cultura, destinat artelor spectacolului, artelor vizuale, patrimoniului si celorlalte sectoare culturale, precum si un subprogram Media, care va finanta cinematografia si sectorul audiovizualului.

O noua componenta transversala va sprijini cooperarea in materie de politici culturale si va cuprinde si un mecanism de garantare financiara a imprumuturilor bancare pentru operatorii din acest sector. Capitalele europene ale culturii, Marca patrimoniului european, Zilele patrimoniului european si cele cinci premii europene pentru patrimoniu cultural, arhitectura contemporana, literatura, muzica si premiul MEDIA vor fi si ele sprijinite de “Europa Creativa”.

Programul va fi adoptat definitiv de Consiliu (28 de state membre) in saptamanile urmatoare si va intra in vigoare in ianuarie 2014.

Puteti consulta aici pagina oficiala a Programului “Europa Creativa”.

Primul apel pentru depunerea de proiecte va fi lansat in prima jumatate a lunii decembrie 2013, data exacta urmand a fi anuntata de Comisia Europeana in curand.

Punctul de Contact Cultural si MEDIA DESK Romania, din cadrul Centrului de Cercetare si Consultanta in Domeniul Culturii, vor organiza un eveniment de prezentare a oportunitatilor de finantare ale noului program-cadru in Bucuresti, joi, 19 decembrie.

Sursa: Punctul de Contact Cultural al Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.