Guvernul a pregatit o noua schema de ajutor de stat, pana in 2020, pentru 150 companii

cofinantare1.jpg

cofinantareGuvernul a pregatit o noua schema de ajutor de stat, care sa fie aplicata pana la sfarsitul anului 2020, de care vor beneficia doar un numar deja estimat de 150 companii, investitiile initiale fiind astfel ajutate doar daca valoarea minima se ridica la 20 milioane euro si sunt pastrate cinci ani.

In baza schemei, costurile aferente realizarii, respectiv achizitionarii, dupa caz, de active corporale si necorporale vor fi considerate cheltuieli eligibile. Astfel, costurile cu active corporale si necorporale aferente investitiei initiale vor fi finantate de stat sub forma de sume nerambursabile, in limita intensitatii maxime admise.

Prin active corporale se va intelege acele active asociate investitiei initiale reprezentate de constructii noi de orice tip, instalatii tehnice, masini si echipamente, iar prin active necorporale cele asociate investitiei initiale constand in transfer de tehnologie prin achizitionarea de drepturi de proprietate intelectuala referitoare la brevete de inventie, licente, know-how sau cunostinte tehnice nebrevetate.

Mai multe detalii: www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.