Guvernul a prelungit programul IMM Invest și Agro IMM Invest

Florin-Citu.jpg

Guvernul a aprobat, miercuri, prelungirea programului IMM Invest pentru 2021, care include şi programul Agro Invest destinat fermierilor, cu un plafon de un miliard de lei.

“În ședința de guvern de astăzi a fost aprobat programul IMM Invest, prelungirea pentru 2021, care include și programul Agro Invest destinat fermierilor. Anul trecut, când am implementat IMM Invest, au fost mai multe probleme și am văzut nevoia de a crea un program special pentru fermieri, cu un plafon de un miliard de lei. Înțeleg că suma este aproape solicitată deja și dacă este un program de succes, așa cum este și IMM Invest, vom avea grijă să suplimentăm suma”, a declarat Florin Cîțu într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Programul IMM Invest permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19 să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului roman, prin Ministerul Finanțelor Publice.

Statul poate garanta până la 90% din valoarea creditelor pe care le accesați la una din băncile partenere. Costurile finanțării sunt subvenționate în procent de 100% de la bugetul de stat. Valoarea maximă a creditelor poate fi de până la 10.000.000 lei pentru investiții și până la 5.000.000 lei pentru capital de lucru.

Subprogramul de susținere a IMM-urilor din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar – Agro IMM Invest, poate fi accesat pentru acordarea de garanții de stat în vederea accesării de finanțare pentru nevoile curente de lucru sau pentru realizarea de investiții… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.