Guvernul aloca o noua transa de 19 milioane de euro pentru programele destinate IMM-urilor

bani-1.jpg

Guvernul a aprobat, joi, alocarea temporara a sumei de 19,03 milioane de euro in scopul asigurarii necesarului de finantare, pentru luna aprilie 2017, a Autoritatii de Management pentru Programul Operational Initiative pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (POIIMM).

Fondurile sunt alocate din venituri obtinute din privatizare, de catre Ministerul Finantelor, se arata intr-un comunicat al Executivului.

Programul Operational Initiative pentru intreprinderile Mici si Mijlocii este gestionat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management, iar in octombrie 2016 a fost semnat Acordul de Finantare intre România si Fondul European de Investitii (FEI).

Suma alocata de Executiv va asigura necesarul de finantare al Autoritatii de Management pentru POIIMM pentru efectuarea platii in contul Fondului European de Investitii, in vederea implementarii instrumentelor financiare de sprijin pentru asigurarea accesului IMM la finantare in cadrul Axei Prioritare 1 „Cresterea accesului la finantare a IMM-urilor din România”.

Sumele platite catre FEI constituie cheltuieli eligibile in cadrul POIIMM, care se vor declara la Comisia Europeana.

Sumele alocate temporar Autoritatii de Management vor fi rambursate Ministerului Finantelor Publice, in euro, in doua transe: 90% din suma pâna la data de 29 septembrie 2017, iar restul de 10%, pâna la data de 30 iunie 2018.

Guvernul a aprobat, in luna februarie, alocarea temporara a primei transe in suma de 74,05 milioane de euro pentru asigurarea necesarului de finantare, pentru luna februarie 2017, Autoritatii de Management pentru Programul Operational Initiative pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (POIIMM).

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.