Guvernul plătește pentru poduri inventate. Strategia incredibilă prin care un primar a obținut banii

pod_cale_ferata.jpg

Un primar din Gorj şi-a petrecut noaptea în arest după ce procurorii au aflat că a plătit 270 de mii de lei pentru un pod inexistent. Ca să primească bani de la Guvern, edilul ar fi falsificat documente şi chiar ar fi fotografiat panoul care anunţa investiţia lângă alt pod din comună şi a trimis materialele la Ministerul Dezvoltării. Alături de el, sunt cercetaţi secretarul comunei, dirigintele de şantier şi administratorul firmei care a demarat lucrările abia după ce au intrat pe fir poliţiştii. Edilul a fost plasat sub control judiciar şi suspendat din funcţie până la finalizarea anchetei.

Primarul comunei Vladimir, Ion Ianăşi, a fost adus în cătuşe în faţa procurorilor. După câteva ore de audieri, el a fost pus sub control judiciar, iar în următoarele două luni are interdicţie să-şi exercite funcţia.

Cristina Ciobanu, prim procurorul Parchetului Judeţean Gorj: Cu ştiinţă, a dispus efectuarea plăţii unei facturi din data de 26 noiembrie 2018 în sumă de 268,758 de lei, reprezentând contravaloare servicii execuţie la obiectivul construire pod biserica Andreeşti, comuna Vladimir, deşi aceste servicii şi lucrări nu au fost efectuate în totalitate

Alţi 14 mii de lei au fost plătiţi pentru servicii de dirigenţie de şantier care, spun anchetatorii, nu au fost efectuate în realitate. Prejudiciul total stabilit de poliţişti este de 270 de mii de lei.

Ca să scape basma curată, edilul a pus la cale un plan demn de schiţele lui Caragiale. A indus în eroare Ministerul Dezvoltării cu documente false şi, spun surse din anchetă, chiar ar fi mutat panoul care anunţa investiţia lângă alt pod, gata făcut, acum câţiva ani însă.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.