Guvernul PSD a gasit solutia privind accesarea fondurilor europene

Work-for-free.jpg

Guvernul PSD a pus bazele “dimensiunii europene a guvernarii” si a anuntat crearea unui plan de lucru pentru o absorbtie mai eficienta a fondurilor europene. Astfel, in sedinta de Guvern de vineri, a fost modificata legea nr. 544 privind liberul acces la informatiile de interes public si a fost introdusa in premiera obligatia firmelor de consultanta privind fondurile europene de a oferi servicii gratuite de elaborare a acestor proiecte destinate tuturor celor interesati. Totodata a fost instituit un mecanism de decontare de catre Ministerul de Finante acestor servicii catre operatorii privati care vor oferi aceste servicii in mod gratuit catre populatie, persoane fizice si juridice.

In sensul prezentei modificari legislative se intelege practic ca de saptamana viitoare, cand se asteapta publicarea in Moniorul Oficial, orice consultant are obligatia de a lucra gratuit in folosul celor care isi propun sa acceseze fondurile europene. Orice refuz poate fi de natura penala si poate fi semnalat direct la DNA Bucuresti si Ploiesti, care a pregatit deja doua comitete de procurori sa ii ancheteze si sa ii execute pe consultantii care nu se supun acestei legi juste.

Noile reglementari au primit deja aviz favorabil si in comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor vor decizional in acest proiect aprobat de Guvern.

2 thoughts on “Guvernul PSD a gasit solutia privind accesarea fondurilor europene”

  1. Robert spune:

    Pacaleala de 1 aprilie.

  2. Maria Hudema spune:

    …nu tine ca e 1 aprilie! Noroc ca am lucrat pe Legea 544, ca altfel “puneam botul”…! Apreciază ” inventivitatea” echipei de la finanțare.ro! O primăvară binecuvântată tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.