Guvernul Romaniei: Invitatie pentru producatorii de film de a realiza co-productii prin schema de ajutor de stat pentru industria cinematografica

d_whatsapp_image_2018-07-21_at_16.14.02.jpeg

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, in perioada 19-21 iulie, la Ischia Global Film&Music Fest, unul dintre cele mai importante festivaluri din Europa, care reuneste nume de prim-plan din industria internationala a filmului – producatori, regizori, scenaristi, actori si specialisti din domeniul cinematografiei. Participarea oficialului roman a vizat promovarea pachetului de facilitati destinate sprijinirii realizarii de co-productii in industria cinematografica romaneasca.

In cadrul sesiunii de dezbateri cu titlul “Focus on Romania”, viceprim-ministrul roman a subliniat angajamentul Guvernului Dancila de a sprijini realizarea co-productiilor de film: „Guvernul Romaniei este determinat sa sustina industria cinematografica, iar cele mai recente decizii demonstreaza hotararea noastra in acest sens si fac din tara noastra una dintre principalele destinatii pentru realizarea co-productiilor internationale, punand astfel in valoare atat talentul si expertiza lucratorilor din acest domeniu, precum si frumusetea meleagurilor romanesti. Am prezentat producatorilor si reprezentantilor marilor studiouri de productie cinematografica schema de ajutor de stat adoptata de Guvernul Dancila, prin care ne propunem sa stimulam productia de filme prin incurajarea initiativei private in domeniul crearii, finantarii, productiei si distributiei de filme romanesti sau de filme realizate cu participare romaneasca. De asemenea, am transmis tuturor producatorilor invitatia de a veni si de a valorifica oportunitatile pe care le ofera Romania in acest domeniu, invitatie primita cu deschidere”.

Oficialul roman a precizat ca, prin schema de ajutor de stat destinata industriei cinematografice, Romania devine cea una dintre cele mai atractive destinatii din Europa pentru coproductia de filme. „Schema de ajutor de stat adoptata de Guvernul Romaniei este una dintre cele mai competitive din Europa. Schema de ajutor cuprinde alocari financiare nerambursabile in cuantum de 35% din totalul cheltuielilor eligibile, procent ce poate creste cu pana la 45%, atunci cand se indeplineste conditia promovarii unei zone geografice, a unui oras sau a Romaniei in cadrul aceleasi productii cinematografice”, a subliniat viceprim-ministrul Ana Birchall.

De asemenea, oficialul roman a avut o serie de intrevederi cu nume cunoscute din industria de film, producatori si reprezentanti ai marilor studiouri internationale de productie, carora le-a adresat invitatia de a veni in Romania pentru a investi si pentru a valorifica oportunitatile pe care le ofera industria cinematografica locala.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.