Harghita: Aproape 500 de cereri de finantare depuse in cadrul PNDR 2014-2020, estimate la 105 milioane de euro

bani-ue.jpg

Aproape 500 de cereri de finantare au fost depuse pana acum, in Harghita, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, valoare estimata a acestora ridicandu-se la circa 105 milioane de euro.

“Programul PNDR 20114-2020 a debutat in judetul Harghita sub bune auspicii, pana la aceasta data fiind depuse 496 de cereri de finantare, in valoare totala nerambursabila de 150,65 milioane de euro. O parte din aceste cereri de finantare au fost evaluate, iar o parte sunt inca in procesul de evaluare-selectare, urmare a derularii procedurilor si lansarilor sesiunilor de depunere de proiecte recente“, a precizat, pentru AGERPRES, directorul Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale Harghita, dr. Ioan Hirb.

Potrivit sursei citate, cele mai multe proiecte, respective 103, vizeaza investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole, urmate de cereri depuse pentru obtinerea de sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale sau proiecte depuse de autoritatile publice locale pentru investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica.

De asemenea, au fost depuse proiecte si pentru acordarea de sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, “care permite diversificarea activitatilor fermierilor sau membrilor gospodariilor agricole, prin practicarea de activitati neagricole, in vederea cresterii veniturilor si crearii de alternative ocupationale”.

Dr. Ioan Hirb a spus ca se pot desfasura activitati turistice care furnizeaza servicii agroturistice de cazare sau servicii turistice de agreement si alimentatie publica sau se pot desfasura activitati privind furnizarea de servicii medicale sau sanitar-veterinare.

In aceasta perioada, sunt deschise mai multe sesiuni de depunere de proiecte, cu termene de finalizare in acest an sau anul viitor.

Informatiile furnizare de conducerea Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rusale Harghita mai arata ca in judet au fost depuse in vederea finantarii prin submasurile Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 un numar de 3.496 de proiecte , din care au fost selectate 2.955 de proiecte si au fost incheiate contracte de finantare pentru 2.791 de proiecte in valoare totala de 162,308 milioane de euro.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.