HERCULE III – Asistenta tehnica pentru combaterea fraudei in UE

program-hercule.jpg

Prezentul anunt de cerere de propuneri se bazeaza pe Regulamentul (UE) nr. 250/2014 de instituire a programului Hercule III (1), in special articolul 8 litera (a) (“Actiuni eligibile”), precum si pe Decizia de finantare din 2015 privind adoptarea programului anual de lucru (2) pentru implementarea programului Hercule III in 2015, in special sectiunea 6.1, actiunile: 1, 2, 3 si 6 (“Actiuni specifice de asistenta tehnica”).

Status: INACTIV
Depunere pana la: 15.09.2015
Buget total: 8.050.000 euro

Decizia de finantare din 2015 prevede lansarea unei cereri de propuneri pentru asistenta tehnica.

Solicitanti eligibili

Organismele eligibile pentru finantare in cadrul programului sunt administratiile nationale sau regionale (“solicitanti”) dintr-un stat membru sau dintr-o tara din afara Uniunii Europene care promoveaza consolidarea actiunilor europene in vederea protejarii intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Actiunile eligibile pentru finantare in cadrul prezentei cereri de propuneri sunt:

1. achizitionarea si intretinerea unor instrumente si metode de investigare, inclusiv cursuri de formare specializate necesare pentru operarea instrumentelor de investigare;
2. achizitionarea si intretinerea unor dispozitive (scanere) si animale pentru efectuarea de inspectii in containere, camioane, vagoane feroviare si vehicule la frontierele interne si externe ale Uniunii, in scopul detectarii bunurilor de contrabanda si contrafacute;
3. achizitionarea, intretinerea si interconectarea unor sisteme pentru recunoasterea placilor de inmatriculare a vehiculelor (sisteme de recunoastere automata a placilor de inmatriculare) sau a codurilor containerelor;
4. achizitionarea unor servicii pentru sprijinirea capacitatilor statelor membre de a stoca si a distruge tigarile si tutunul confiscate.

Buget

Bugetul indicativ disponibil pentru aceasta cerere de propuneri este de 8.050.000 EUR. Contributia financiara se va acorda sub forma de grant. Contributia financiara acordata nu va depasi 80% din costurile eligibile. In cazuri exceptionale si justificate in mod corespunzator, contributia financiara poate fi majorata pentru a acoperi cel mult 90% din costurile eligibile.

Comisia isi rezerva dreptul de a nu aloca toate fondurile disponibile.

Toate intrebarile si/sau solicitarile de informatii suplimentare in legatura cu aceasta cerere de propuneri se adreseaza prin e-mail la adresa: [email protected]. Este posibil ca intrebarile si raspunsurile sa fie publicate, cu respectarea anonimatului, in Ghidul pentru completarea formularului de cerere de pe site-ul internet al OLAF, in cazul in care acestea sunt relevante si pentru alti candidati.

Cererile trebuie depuse, cel mai tarziu: marti, 15 septembrie 2015.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

Formular de aplicare

Website-ul programului

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.