HERCULE III – Formare si studii in domeniul juridic

conferinta1.jpg

Obiectivul general al programului Hercule III este protejarea intereselor financiare ale Uniunii, sporind astfel competitivitatea economiei Uniunii si asigurand protectia banilor contribuabililor.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 22.09.2015
Buget total: 500.000 euro

training-roomObiectivul prezentei cereri de propuneri este de a oferi granturi, in special pentru a imbunatati nivelul de dezvoltare a protectiei juridice si judiciare specifice a intereselor Uniunii impotriva fraudei, prin promovarea unor analize juridice comparative.

Comisia (OLAF) va acorda granturi pentru actiuni care au drept obiectiv:

  • dezvoltarea de activitati de cercetare de varf;
  • imbunatatirea cooperarii dintre practicieni si teoreticieni (prin actiuni precum conferinte, seminare si ateliere), inclusiv organizarea reuniunii anuale a presedintilor asociatiilor de drept penal european si de protejare a intereselor financiare ale UE;
  • sensibilizarea sistemului judiciar si a altor categorii de profesionisti din domeniul juridic pentru protejarea intereselor financiare ale Uniunii, inclusiv publicarea de informatii stiintifice privind protectia intereselor financiare ale Uniunii.

Actiunile pot fi realizate prin organizarea de studii de drept comparat, de conferinte, de seminare, de ateliere, publicatii periodice etc.

Solicitanti eligibili

Conform prevederilor articolului 6 din program, solicitantii trebuie sa fie:

  • administratii nationale sau regionale ale unui stat membru si ale unei tari participante care promoveaza consolidarea actiunilor la nivelul Uniunii de protejare a intereselor financiare ale acesteia;

sau

  • institute de cercetare si de invatamant si entitati nonprofit, cu conditia sa fi fost constituite si sa fi functionat timp de cel putin un an intr-un stat membru sau intr-o tara participanta si sa promoveze consolidarea actiunilor la nivelul Uniunii de protejare a intereselor financiare ale Uniunii.

Buget si durata proiectului

Bugetul total prevazut pentru aceasta cerere de propuneri este estimat la 500.000 EUR. Contributia financiara se va acorda sub forma de grant. Contributia financiara acordata nu va depasi 90% din costurile eligibile. in cazuri exceptionale si justificate in mod corespunzator, contributia financiara poate fi majorata pentru a acoperi cel mult 90% din costurile eligibile.

Comisia isi rezerva dreptul de a nu aloca toate fondurile disponibile.

Cererile trebuie depuse pana cel tarziu: marti, 22 septembrie 2015.

Toate intrebarile si/sau solicitarile de informatii suplimentare in legatura cu aceasta cerere de propuneri se adreseaza prin e-mail la adresa: [email protected]. Este posibil ca intrebarile si raspunsurile sa fie publicate, cu respectarea anonimatului, in Ghidul pentru completarea formularului de cerere de pe site-ul internet al OLAF, in cazul in care acestea sunt relevante si pentru alti candidati.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

Formular de aplicare

Website-ul programului

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.