Hidroelectrica implementeaza o platforma de project management de la TotalSoft

total_soft.jpgHidroelectrica, una dintre cele mai mari companii din Romania, cu o
cifra de afaceri de cca 600 milioane de euro la sfarsitul anului 2009,
a incheiat un contract cu TotalSoft pentru implementarea unei platforme
software destinata planificarii, gestionarii si monitorizarii
proiectelor in toate cele 14 sucursale ale sale. Hidroelectrica
furnizeaza intre 22-34% din productia de energie electrica a Romaniei,
fiind cel mai mare producator roman de energie.

Contractul, semnat in prima jumatate a acestui an, prevede implementarea celei mai puternice platforme software de project si portfolio management – Primavera. Odata cu acest proiect, Hidroelectrica devine a 611-a companie din Romania care implementeaza sistemul Primavera prin TotalSoft si devine cel mai mare utilizator Primavera din tara, devansand companii precum Petrom, Romgaz, Rompetrol, SNN CNE Cernavoda.

Platforma software Primavera, a carei baza de date centrala se afla la sediul Hidroelectrica din Bucuresti, va fi accesata simultan de 72 de utilizatori care se regasesc in cele 14 sucursale in care va fi instalat sistemul.

"Hidroelectrica are un program foarte ambitios de investitii – de la constructia unor hidrocentrale noi, pana la retehnologizarea si modernizarea celor existente. Proiectele de investitii pe care ni le-am propus pentru urmatorii 6-8 ani se ridica la peste 3 miliarde Euro. Sistemul oferit de TotalSoft ne pune la dispozitie  o imagine de ansamblu privind toate implicatiile posibile ale unui proiect, indiferent de locatie, complexitate, buget, resurse, asigurandu-ne posibilitatea unor decizii strategice in timp real", ne-a spus dl. Mihai David, Director General al Hidroelectrica.

Scopul proiectului il reprezinta, asadar, implementarea unei infrastructuri software care sa permita o mai buna organizare a proiectelor Hidroelectrica, cu implicatii la nivel financiar, si realizarea unor economii importante obtinute din eficientizare. La finalizarea implementarii, Hidroelectrica va beneficia de metodologia de Project si Portfolio Management extrem de actuala, care va cuprinde atat modul intern de gestionare a proiectelor cat si relatia cu proiectantul si contractorul general.

Principala componenta a platformei va fi sistemul Primavera, capabil sa ofere companiei Hidroelectrica toate informatiile necesare derularii proiectelor atat din punct de vedere al stadiului fizic, cat si din punct de vedere al resurselor si costurilor.

Sistemul, instalat pe cea mai sigura si rapida baza de date relationala la nivel mondial – Oracle Database 11g., va prelua automat datele din programele de devize, prin intermediul solutiei Dev Plan Convertor, oferind un instrument extrem de puternic pentru managementul proiectelor.

TotalSoft are o experienta de peste 15 ani in implementarea sistemului Primavera in Romania si isi leaga numele de toate investitiile majore realizate in acesta perioada in tara noastra, avand asadar o lista impresionanta de referinte. in domeniul energiei, se disting proiectele de importanta strategica pentru Romania, realizate pentru Transelectrica, Nuclearelectrica, SNN CNE Cernavoda sau Energonuclear (Unitatea 3 si 4).
 
Pentru informatii suplimentare accesati www.totalsoft.ro sau contactati:
Suzana Badea
Corporate Communication Manager
e-mail: [email protected]
mobil: 0744.89.86.20

Despre TotalSoft:
Cu peste 15 de ani de experienta, TotalSoft este unul dintre liderii industriei IT romanesti in dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe de afaceri. Avand 1500 de clienti in sectorul privat si public din 21 de tari, printre care USA, Germania, UK, Italia sau Franta, TotalSoft detine o expertiza de necontestat in verticale ca financiar-bancar, distributie, retail, medical, utilitati, constructii, proiectare, productie, servicii sau administratie publica.

TotalSoft este partener Oracle certificat pentru vanzare, implementare, training, consultanta  si suport tehnic a intregii suite de produse Primavera, avand un portofoliu de 600 de clienti. Totodata, compania este formatorul si principalul promotor al profesiei de Project Management la nivel regional, pregatind deja peste 5000 de specialisti certificati international in project management.

Compania detine suita proprie de solutii software Charisma Business Suite, din care fac parte sisteme recunoscute cum ar fi Charisma ERP, Charisma HR&Payroll sau Charisma Medical Software.

TotalSoft este parte a grupului Global Finance, una dintre cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad. Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane euro, obtinute in urma administrarii de fonduri de investitii private si imobiliare, si a realizat peste 70 de investitii de la infiitarea sa in 1991.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.