BCR a acordat peste 10.000 de credite prin Programul Prima Casa

BCR, Prima Casa, finantare, credite, plafon, garantare, familii

“BCR a demarat creditarea prin programul Prima Casa la inceputul lunii august 2009. Am ajutat pana acum peste 10.000 de familii sa isi achizitioneze prima lor locuinta. Dupa numarul de credite acordate, dar si prin valoarea acestora – peste 420 milioane EUR – BCR este liderul acestui program guvernamental”, a declarat Stefan Coroianu, director executiv Directia Credite Retail, BCR.

Pana in prezent cele mai multe credite acordate prin programul Prima Casa au fost acordate in Bucuresti – peste 3.000 de credite in valoare de peste 150 milioane EUR, Transilvania – peste 2.000 credite in valoare de peste 70 milioane EUR si Banat si Crisana – peste 1.500 credite in valoare de peste 50 milioane EUR.

La nivel de unitati, o serie de unitati BCR au finantat, individual, prin programul Prima Casa echivalentul unor complexe rezidentiale de marime medie. Astfel unitatea judeteana BCR din Cluj Napoca, unitatea judeteana BCR din Sibiu ori unitatea judeteana BCR din Timisoara au acordat prin programul Prima Casa chiar si peste 200 de credite in valoare de pana la 10 milioane EUR.

In cadrul primei etape a programului (Prima Casa 1), valoarea medie a unui credit acordat de catre BCR a fost de aproape 41.200 EUR, iar 1.550 de credite au fost acordate la valoarea maxima permisa de lege in cadrul Programului – 57.000 EUR. Valoarea medie a fost cea mai ridicata in Bucuresti (49.500 EUR), iar cea mai scazuta in regiunea sud-vest / Oltenia (36.300 EUR).

Sursa: Banca Comerciala Romana (BCR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.