Hunedoara: Cetatea Orastiei va fi reabilitata cu fonduri europene

cetatea-orastie-1.jpg

Cetatea Orastiei, monument istoric din secolul XV, va fi reabilitata cu fonduri europene in baza unui contract de finantare in valoare de circa 5 milioane de euro pe care l-a castigat administratia locala, documentele necesare fiind semnate miercuri la sediul Consiliului Judetean Hunedoara.

Proiectul prevede, printre altele, restaurarea, conservarea si consolidarea Cetatii Orastiei, lucrari de reconstituire sau reintregire a zidurilor si turnurilor, dar si amenajari exterioare, cum ar pavaje, alei si mobilier urban. in proiect mai este prevazuta realizarea iluminatului in zona cetatii si a circuitului de vizitare, toate completate cu o retea de infrastructura pentru apa si canalizare.

“Reabilitarea cetatii din Orastie este un obiectiv foarte important care cred ca va schimba in bine orasul, in ideea in care acesta este in coordonare cu alte proiecte pe care primaria le are in vedere si in diferite faze de implementare. Este un proiect care insumeaza aproape 5 milioane de euro si care, in perioada urmatoare, va trece prin parcursul de proiectare si constructie”, a declarat directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Vest, Sorin Maxim.

Municipalitatea din Orastie a inceput lucrul la acest proiect in urma cu aproape cinci ani, avand in vedere ca obiectivul propus pentru finantare este un monument istoric. Proiectul va trebui pus in practica in urmatoarele 44 de luni.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.